Cea mai poluată mare din Europa este a noastră?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cea mai poluată mare din Europa este a noastră?
Ştiință 10 Septembrie 2017 / 21:39 638 accesări 0 comentarii

Specialiştii lansează un avertisment de ultimă oră! Sarea de mare din mai multe regiuni din lume este contaminată cu plastic, arată noi studii realizate de oamenii de ştiinţă din Statele Unite. În Europa, Marea Neagră e cea mai poluată, potrivit Digi24. "Poluarea a devenit generalizată şi se vorbeşte că e un punct între oceanele Pacific şi Indian unde se construieşte un nou continent din plastic, iar, dacă vreţi, un studiu din mai privind calitatea apei Mării Negre arată că e cea mai poluată a Europei, unde poluarea cu plastic este de două ori superioară altor zone", spune prof.univ.dr. Mircea Duțu, preşedintele Universității Ecologice din București.

Cercetătorii au descoperit în America, Europa şi China 12 feluri diferite de sare de mare cu microfibre de plastic. Majoritatea particulelor provin de la recipientele de unică folosinţă. Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), aproape 13 milioane de tone de material plastic ajung în oceanele lumii în fiecare an. Dacă nu se vor lua măsuri, experţii avertizează că, până în 2050, oceanele vor conţine mai mult plastic decât peşti. În prezent, raportul este de 1 la 5.

Taguri articol

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.407 secunde