Cea mai veche agenţie de turism din lume s-a prăbuşit în faliment

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Vacanțele a mii de turiști, distruse!

Cea mai veche agenţie de turism din lume s-a prăbuşit în faliment

Turism 23 Septembrie 2019 / 11:05 3885 accesări

ThomasCook, cea mai veche agentie de turism din lume, a intrat în faliment, sute de mii de turişti trezindu-sezileleacestea cu vacanţele distruse.

Viitorul a 21.000 de angajaţi ai agenţiei rămâne incert, potrivit The Guardian. Falimentul Thomas Cook a datstartulcelui mai mare proces de repatriere pe timp de pace din istoria modern a Marii Britanii.

Duminică, reprezentanţii companiei cu o vechime de 178 de ani au spus că nu văd altă soluţie decât falimentul, după ce negocierile între ThomasCookşi acţionarii-cheie- privind recapitalizarea şi reorganizarea - au eşuat, determinând intrarea în „lichidare imediată”, transmite upi.com.

Peter Frankhauser, CEO-ul Thomas Cook, şi-a cerut scuze faţă de angajaţi şi clienţi, spunând că prăbuşirea companiei reprezintă „un moment de profund regret”.

Frankhauser a mai spus că firma deturisma fost aproape să semneze un contract pentru salvarea de la faliment, dar „o facilitate suplimentară”, necesară în ultimele zile, s-a dovedit a fi „insurmontabilă”.

Autoritatea Britanică de Aviaţie Civilă a precizat că toate zborurile,vacanţele şi rezervărilecompanieiau fost anulate şi „peste „150.000 de clienţi britanici ai Thomas Cook din întreagalumeau fost afectaţi, de două ori mai mult decât în cazul celor repatriaţi după falimentul Monarch Airlines”.

Guvernul britanic a cerut CAA (Autoritatea de Aviaţie Civilă) să faciliteze repatriereaturiştilor, în cadrul Operaţiunii Matterhorn, în intervalul luni, 23 septembrie - duminică, 6 octombrie 2019.

În contextul numărului fără precedent de clienţi britanici afectaţi, CAA a anunţat că va pune la dispoziţie o flotă de avioane, la nivel global, pentru a asigura repatrierea turiştilor.

Potrivit Business Insider, la nivel mondial, 600.000 de turişti ar fi afectaţi de colapsul celor de la Thomas Cook.

Departamentulde Transport a declarat că Operaţiunea Matterhorn este inspirată de cea pusă la punct după colapsul gigantului Monarch Airways, în2017, ale cărei costuri s-au ridicat la 62 milioane de dolari.

Colapsul Thomas Cook survine la trei zile după ce firma a anunţat că încearcă securizarea unei finanţări de 250 milioane de dolari de la acţionari, dincolo de injecţia iniţială de capital, de 1,2 miliarde de dolari.

În mai 2019, compania îndatorată a înregistrat pierderi de 1,87 miliarde de dolari, în prima jumătate a anului, pe fondul tensiunilor politice din ţări precum Turcia, a valului prelungit de caniculă şi a clienţilorcareşi-au decalat vacanţele din cauza Brexitului, dincolo de alte probleme. Falimentul companiei va afecta un număr de 22.000 de angajaţi.



Ştiri recomandate

12