Ce-aţi prefera să aveţi la bloc? Locuri de parcare sau spaţii de joacă?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ce-aţi prefera să aveţi la bloc? Locuri de parcare sau spaţii de joacă?
Administrație 20 August 2019 / 17:37 1685 accesări 3 comentarii

O situaţie deranjantă are loc pe strada Dispensarului din Constanţa. De aşteptat, am spune însă, doarece este vorba despre locurile de parcare vs spaţiu de joacă pentru copii. Potrivit Primăriei Constanţa, „pe strada Dispensarului, după ce a fost turnată piatra pentru realizarea infrastructurii, mai mulți posesori de autovehicule au considerat că acel spațiu poate servi drept loc de parcare, motiv pentru care lucrătorii nu pot amenaja spațiul de joacă. În acest context, facem apel la constănțeni să nu parcheze mașinile acolo unde observă că se realizează lucrări. Nu fac altceva decât să întârzie realizarea unor spații de joacă, a unor parcări și să se expună unor eventuale accidentări. Vă mulțumim pentru înțelegere”. Ne gândim că, dacă ar fi existat locuri de parcare, constănţenii nu şi-ar fi parcat maşinile pe spaţiul de joacă, pentru a-i priva pe cei mici de acest loc construit special pentru ei.

Tot potrivit Primăriei Constanţa, amenajarea locurilor de joacă din municipiul Constanța continuă cu „spațiul destinat celor mici de pe strada Năvodului, unde se amenajează și un miniteren de sport. Zilele acestea au fost începute lucrările de infrastructură, urmând ca în scurtă vreme să fie montate echipamentele de joacă și cele sportive și apoi vor fi turnate cele două straturi de covor antitraumă. În paralel, la locurile de joacă de pe aleea Heracleea, strada Traian bl A4-A5, strada Traian la intersecția cu bulevardul 1 Decembrie, strada B.P. Hașdeu bl L7-L8 au fost executate lucrările de infrastructură, au fost montate echipamentele de joacă și a mai rămas un pas până la momentul în care să poată fi folosite în siguranță de cei mici - turnarea covorului antitraumă”.

Taguri articol
Loading...

3 comentarii

dache emilia 09:52:58 / 21 August 2019
locuri recreative pentru copii

de ce trebuie sa multumeasca cuiva care ocupa abuziv un loc cu alta destinatie decat parcarea?masuri coercitive nu se pot aplica?chiar nu mai exista nici un respect pentru lege?

zic 09:57:31 / 21 August 2019
e chiar asa greu de inteles, ca nu-s parcari in cta?

Orasul nu a fost conceput sa sutina numarul imens de masini in prezent, pe vremea comunismului cand o familie poate avea o masina, era ok, acum ... o familie poate avea si 2-3 masini, transportul in comun e destul de .aglomerat, ca un destept de leguma a scos candva troleibuzele spatioase si tramvaiele, si acum stau oamenii precum sardinele in orele de varf. Pentru blocuri gasiti orice spatiu verde, pentru parcari.. mai greu, o singura parcare supraetajata in cta, atat e tot ce ati facut, nu e cam putin? Adica, "parcarile" astea, peste care ati pus niste semne sa va dea lumea bani prin sms, nu sunt parcari facute de voi, nu e ceva ce ati facut pentru oras, astea erau dinainte, doar v-ati gandit sa luati si niste bani pe ele, ca lumea oricum parca unde ati pus voi pancarte cu sms, probabil pe hartie asta inseamna pt. voi ca "ati facut parcari".. nu stiu ce logica ciudata e si asta, sa pui un semn pe o strada si sa zici ca ai facut parcare, cand acolo oricum era parcare, nu ati adus spatii de parcare in plus, doar luati bani pe cele existente. Hai, mai lasati dracu blocurile astea de se ivesc pe orice peticel de spatiu verde, si faceti ceva pt. oras, nu e atat de greu sa faci o parcare supraetajata, si atunci se poate spune ca ati adaugat ceva la numarul de parcari in oras, altfel... sunteti doar niste pacalici.

unul 10:44:39 / 21 August 2019
idee

Si nu se pot face ambele? Parcare jos si suprapusa peste ea acoperis verde cu spatiu de joaca? cam cum se fac la autostrazi supra-traversarile pentru animale salbatice. Pe margini copaci inalti, sa ajunga la "etaj" ca sa faca si umbra vizitatorilor. Spatiul de joaca inchis la ora 22 si deschis a doua zi dimineata la 8, ca sa nu fie vandalizat, pe baza de sistem automatizat si cu monitorizare video, ca sa nu fie nevoie sa stea cineva sa-l pazeasca tot timpul. Sau este prea SF ideea? Aa.... costa ... Dar ceva cu fonduri europene nu se poate face ?

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.198 secunde