Ceferiștii strâng semnături. Vezi ce vor!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ceferiștii strâng semnături. Vezi ce vor!

Social 06 Februarie 2018 / 19:07 698 accesări

Ca urmare a hotărârii Federațiilor sindicale feroviare – Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane, Federația Națională Drum de Fier, Federația Mecanicilor de Locomotivă din România, Federația Transportatorilor Feroviari din România, Federația Națională Elcatel - reunite în ședintă comună la 6 februarie 2018, se va demara o campanie de strângere de semnături pe suport de hârtie pentru susținerea proiectului de Lege privind Statutul Personalului Feroviar și pentru susținerea investițiilor multianuale în calea ferată română, cele două teme principale de interes pentru fiecare ceferist din România.

Strângerea semnăturilor se va realiza până la ‪‪data de 20 aprilie 2018 de către membrii de sindicat sub coordonarea organizațiilor sindicale, ținta fiind de minim 600.000 de semnături.

Ulterior colectării și centralizării datelor, va fi organizat un miting de protest în București pentru susținerea acelorași două principale obiective, enunțate mai sus.

Considerăm că acest demers va genera premisele necesare asumării în Parlamentul României a unui vot majoritar pentru adoptarea Statutului Personalului Feroviar, statut care, așa cum bine se știe, poate reglementa în mod corect relațiile de muncă ale ceferiștilor cu angajatorul lor, Statul român. În egală măsură, investițiile multianuale în calea ferată nu mai sunt de multă vreme o opțiune pentru România, ci o necesitate vitală pentru supraviețuirea acestui sector economic.

Biroul Executiv12
Pagina a fost generata in 0.2268 secunde