Cei mai bogați oameni din lume și-au mărit averile cu 237 de miliarde de dolari în 2016

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cei mai bogați oameni din lume și-au mărit averile cu 237 de miliarde de dolari în 2016
Economie 28 Decembrie 2016 / 16:40 528 accesări 0 comentarii

Cei mai bogați oameni din lume au adunat în conturi, în 2016, 237 de miliarde de dolari, printre aceștia regăsindu-se Warren Buffet, Bill Gates, Bernard Arnault și Amancio Ortega, potrivit Bloomberg.

Warren Buffet a strâns 11,8 miliarde de dolari în 2016, în contextul în care compania de investiții Berkshire Hathaway Inc. a avut de câștigat de pe urma victoriei lui Donald Trump. Buffett, care se presupune că și-ar dona averea în scopuri caritabile, a donat, în iulie, capitalul Berkshire Hathaway, evaluat la 2,6 miliarde de dolari. La două zile după victoria lui Trump, Warren Buffet redevenea a doua cea mai bogată persoană din lume, averea acestuia ridicându-se la 74,1 miliarde de dolari. Câștigurile individuale au fost dominate de americani, care au avut patru din cele mai bogate cinci persoane analizate de indexul Bloomberg. Bill Gates, co-fondatorul Microsoft, este cel mai bogat om din lume, cu o avere de 91,5 miliarde de dolari. Francezul Bernard Arnault, directorul executiv al conglomeratului multinațional de bunuri de lux LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE, este singurul reprezentant din top cinci care nu este american. Acesta a adăugat 7,1 miliarde de dolari la averea sa, ajungând la 38,9 miliarde de dolari. Amancio Ortega, cea mai bogată persoană din Europa și fondatorul lanțului de îmbrăcăminte Zara, s-a plasat pe a doua poziție până în noiembrie, conform indexului Bloomberg, cedând, apoi, poziția lui Warren Buffett. Ortega ocupă locul trei la nivel mondial, cu o avere de 71,2 miliarde de dolari.

Companiile tehnologice s-au plasat pe poziția a doua în clasamentul performanței; 55 de miliardari au adunat în conturi 50 de miliarde de dolari în 2016, în ciuda grijilor că politica lui Trump ar putea să le afecteze afacerile. Fondatorul Amazon.com, Jeff Bezos, care și-a dublat averea în 2015, ajungând la 60 de miliarde de dolari, a strâns 7,5 miliarde de dolari în 2016, datorită creșterii vânzărilor retailerului online. Acesta este urmat de Mark Zuckerberg, co-fondator al rețelei Facebook, care a strâns 5,4 miliarde de dolari. Majoritatea averilor din afara Statelor Unite nu au fost la fel de influențate de victoria lui Trump și au avut de suferit de pe urma prețurilor mărfurilor și a creșterii dolarului - moneda utilizată de cercetătorii care întocmesc clasamentul Bloomberg. Nouă din zece scăderi din 2016 au fost din afara Statelor Unite, cea mai mare pierdere înregistrând-o Wang Jianlin, a doua cea mai bogată persoană din China, care a pierdut 5,8 miliarde de dolari. Wang ocupă locul 21 la nivel mondial în topul celor mai bogate persoane, cu o avere de 30,6 miliarde de dolari. Cei mai bogați oameni din China au pierdut 11 miliarde de dolari în 2016. Fondatorul Alibaba Group Holding, Jack Ma, are, la finalul anului, o avere de 33,3 miliarde de dolari, adăugându-și 3,6 miliarde de dolari averii. China are 31 de miliardari în indexul Bloomberg, cu o avere de 262 de miliarde de dolari, în timp ce Statele Unite au 179 de miliardari care controlează 1.900 de miliarde de dolari. Cei 39 de miliardari din Germania au 281 de miliarde de dolari.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.153 secunde