Cel mai eficient contraceptiv natural a dispărut! Vezi de ce!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cel mai eficient contraceptiv natural a dispărut! Vezi de ce!

Lifestyle 02 Noiembrie 2017 / 09:50 934 accesări

De la strămoșii noștri romani am păstrat multe, dar am și pierdut la fel de multe. Medicina naturistă, foarte eficientă în cele mai multe cazuri, a avut de pierdut. Iată doar un exemplu. O plantă - silphium, folosită frecvent în afecțiuni ginecologice, dar și ca măsură de prevenție a sarcinii a dispărut de pe fața pământului pentur că a fost folosită în exces.

Romanii nu au avut înțelepciunea de a cultiva planta considerată, în zilele noastre, cel mai eficient contraceptiv din lume. Au utilizat-o atât de des încât planta a dispărut înainte de căderea Imperiului Roman, relatează ATI.

În trecut, silphium creştea sub forma unei plante sălbatice prin întregul oraş greces Cyrene, Libya din prezent. Planta a fost utilizată şi pentru tratarea diferitelor dureri. Răşina din tulpină era folosită pentru tratarea greţurilor, a febrei şi a frisoanelor. Istoricul american John Riddle declară că ''arhivele medicale şi cele anecdotice sugerează utilizarea silphiumului sub forma contraceptivului.''

Planta era utilizată şi cu scop abortiv, dar şi ca măsura de prevenire. O singură doză din răşina plantei inducea menstruaţie, astfel femeia devenea pentru o perioadă de timp infertilă. Dacă femeia era deja însărcinată, răşina provoca menstruaţia care ducea la avort.

În scurt timp, planta a devenit extrem de importantă. Astfel că a fost adăugată şi pe monedele din Cyrenian. Însă, din cauza creşterii popularităţii, planta a început să fie din ce în ce mai rară.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2333 secunde