Cel mai înalt grad de alertă în China: cutremur de 7 grade!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cel mai înalt grad de alertă în China: cutremur de 7 grade!
Externe 08 August 2017 / 21:18 1089 accesări 0 comentarii

Autorităţile chineze au decretat cel mai înalt nivel de alertă în urma cutremurului de 7 grade care a lovit marţi regiunea Jiuzhaigou din provincia Sichuan, în nord-vestul Chinei, potrivit Xinhua. Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 60 au fost rănite, informează Xinhua. Inițial, autoritățile chineze nu au recunoscut proporțiile dezastrului, dar apoi, la presiunile opiniei internaționale, au început să recunoască. Comisia naţională pentru prevenirea catastrofelor a estimat că până la 100 de persoane şi-ar fi putut pierde viaţa, bilanţul bazându-se pe cifre cuprinse în recensământul realizat în 2010 în această regiune muntoasă şi slab populată. Seismul ar fi putut de asemenea să provoace rănirea a mii de alte persoane, a completat Comisia în cadrul unui comunicat publicat pe site-ul oficial în care se mai arată că peste 130.000 de locuinţe au fost afectate.

Zona afectată de seism cuprinde Parcul naţional Jiuzhaigou, o regiune izolată a platoului tibetan, care figurează pe lista Patrimoniului mondial UNESCO. Această zonă este intens frecventată de turişti şi este renumită pentru frumuseţea lacurilor sale, notează sursa citată. Cel puţin un turist şi-a pierdut viaţa şi patru au fost răniţi, a consemnat Cotidianul Poporului, în timp ce alţi o sută au rămas blocaţi în parcul naţional. Peste 38.000 de persoane au vizitat marţi parcul Jiuzhaigou, precizează sursa citată.

Taguri articol

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2158 secunde