Cel mai mare constructor naval olandez a preluat șantierul din Mangalia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cel mai mare constructor naval olandez a preluat șantierul din Mangalia
Economie 12 Noiembrie 2017 / 10:30 2496 accesări 2 comentarii

Cel mai mare constructor de nave olandez a preluat șantierul naval Mangalia, după ce a încheiat un contract cu Daewoo. Damen Group deține, astfel, pachetul majoritar de acțiuni. Constructorul olandez are deja șantierul naval din Galați, iar anul trecut a fost anunțat inițial ca posibil beneficiar al unui contract cu MApN pentru patru corvete multifuncționale. Constructorul olandez a preluat șantierul din Mangalia, care are o suprafață de aproape 1 milion de metri pătrați. Docurile au o lățime între 48 - 60 de metri și permit construcția celor mai mari nave. Șantierul naval a trecut printr-o perioadă de criză. În ultimii opt ani, a acumulat pierderi de aproape trei miliarde de lei, lucrările au fost puţine şi mii de angajaţi şi-au dat demisia. Sindicaliștii spun că vor cere noi locuri de muncă și salarii mai bune.

Damen deține deja șantierul naval din Galați. Acolo ar fi trebuit construite 4 corvete pentru Forțele Navale Române. Contractul de 1,6 miliarde de euro fusese atribuit anul trecut, în timpul guvernării tehnocrate. După alegeri, noua putere a hotărât să redeschidă competiția pentru cele 4 nave.

Damen are, în total, în lume, 32 de șantiere și peste 9000 de angajați.

Constructorul olnadez a livrat 6000 de vase militare și civile în 100 de țări.

2 comentarii

Mangaliot 12:52:12 / 12 Noiembrie 2017
Prapad

Dupa cum se stie inca inainte de '89 olandezii sunt cei mai mari dusmani ai natiei romane.Ar fi o mare minune ca sa doreasca sa investeasca in Romania .Parca vedem ca taie tot la fier vechi vinde terenul la imobiliari si i-si iau talpasita distrugand inca un obiectiv de mare interes pentru Romania.O sa traim si o sa vedem.

MIHAI 09:29:42 / 16 Noiembrie 2017
VIITOR DE AUR , TARA NOASTRA ARE

Incet , dar sigur , olandezii se apropie de realizarea dorintei lor de a pune mana pe Portul Constanta , la care ravnesc de ani buni . Si poate n-ar fi rau daca ne gandim ca Romania a reusit , " in anii de trista amintire " sa construiasca in cca 30 de ani una din cele mai mari flote ale lumii , flota pe care noul regim a lichidat-o in 3 ani . Privesti macaralele din Portul Constanta si constati ca nici una nu se misca . Te duce gandul la cimitirul elefantilor . Cazinoul pare cucuveaua care vesteste continuarea dezastrului . Politicianistii hrapareti si ticalositi pana in maduva oaselor , sunt hotarati sa distruga tot . Ne consolam insa cu faptul ca stam bine cu Justitia , cu cresterea nivelului de trai , cu o economie care bubuie si produce procente invidiate de tot mapamondul . Mai avem putin si vom fi alaturi de SUA si China , ba chiar avem sansa ca sa le depasim curand . Noua ne revine sarcina sa contribuim la aceasta dezvoltare ultrarapida , votandu-i din nou . Dar sa nu uitam ceva : cine voteaza cu banditii , nu este victima ci complice . Iisus Cristos a fost vandut pe 30 de arginti . Noi vindem tara pe doi lei .

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1899 secunde