Cel mai mare proiect de educație financiară pentru elevi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Școala de bani pe roți

Cel mai mare proiect de educație financiară pentru elevi

Educație 09 Ianuarie 2018 / 14:20 2715 accesări

Cel mai extins program național de educație financiară pentru copii, Școala de bani pe roți, a încheiat anul trecut cu opt orașe parcurse de la sud spre nord, peste 6.000 de elevi participanți și peste 400 de ateliere de educație financiară. Traseul Școlii de bani pe roți prin țară continuă în 2018.

În cadrul proiectului Școala de bani pe roți, copiii cu vârste cuprinse între șapte și 14 ani învață, prin diferite jocuri, cum circulă banii prin lume, ce este globalizarea și ce efecte pot avea deciziile financiare asupra lor și a celor din jur. Atelierele au loc în camionul FLiP, a cărui remorcă modulară se transformă într-un spațiu de joacă și sală de curs. Timp de 90 de minute, grupuri de câte 15 elevi află, cu sprijinul unor traineri specializați, de ce este important să economisească și să învețe valoarea banilor.

„Obiectivul proiectului Școala de bani pe roți este să facem educația financiară accesibilă unui număr cât mai mare de copii. În 2017, am făcut pași importanți în această direcție și suntem bucuroși că FLiP a fost primit în fiecare oraș parcurs până acum cu atât de multă deschidere. În 2018 ne propunem ca în cadrul atelierelor să aducem peste 10.000 de copii din țară și să formăm cu sprijinul trainerilor noștri o generație de tineri responsabili din punct de vedere financiar", declară Andreea Nicoleta Deliu, coordonatoare Școala de bani.

În 2017, camionul FLiP a parcurs peste 1000 de km pentru a duce Școala de bani pe roți în București, Constanța, Tulcea, Galați, Focșani, Bacău, Vaslui și Piatra Neamț.12
Pagina a fost generata in 0.1887 secunde