Cel mai modern tratament al litiazei renale este posibil acum şi la Spitalul Judeţean Constanţa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cel mai modern tratament al litiazei renale este posibil acum şi la Spitalul Judeţean Constanţa

Eveniment 01 Februarie 2023 / 16:55 1088 accesări
Foto: Spitalul Judeţean Constanţa

Foto: Spitalul Judeţean Constanţa

Cel mai modern tratament al litiazei renale este disponibil, acum, la SCJU Constanta.

Sectia Clinica Urologie a fost dotata cu un echipament de inalta performanta care permite indepartarea calculilor renali fara nicio incizie, prin intermediul ureteroscopiei flexibile.

Secţia Clinică de Urologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa se alătură centrelor de excelenţă din ţară, care asigură cel mai modern tratament pentru litiaza renală - ureteroscopia flexibilă.

Primele două intervenţii din SCJU Constanta au fost efectuate cu succes la sfârşitul săptămânii trecute, de către o echipă medicală mixtă coordonată de către Dr. Victor Cauni, şeful secţiei Urologie din cadrul Spitalului Clinic Colentina şi Conf.Univ. Dr. Felix Voinea, şeful secţiei clinice de Urologie a SCJU Constanţa.

Echipamentul care permite abordarea minim invazivă a litiazei renale constă într-un sistem de ureteroscopie flexibilă şi litrotiţie tip laser, în valoare de 100.000 euro, a fost achiziţionat de către o companieprivatăşi donat Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanţa, prin intermediul fundaţiei Mecena.

Datorită tehnologiei de ultimă generaţie litiaza renală este tratată acum fără nicio incizie iar pacientul poate fi externat a doua zi.

“Acum câteva zeci de ani, intervenţia se efectua prin incizie iar cicatricile, consumabilele, recuperarea şi reinserţia tardivă a pacientului aduceau mari prejudicii financiare şi umane” suţine medicul urolog Victor Cauni. “Acum, având aparatură de performanţă, intervenţiile pot dura în jur de 15-30 de minute. Pacientul poate să fie externat a doua zi. Aceste intervenţii minim invazive acţionează în primul rând pentru o reinserţie socială foarte rapidă iar disconfortul în timpul operaţiei este minim.”

Noul echipament dispune de un ureteroscop foarte subţire care poate fi utilizat inclusiv la copii şi care permite pătrunderea în condiţii de maximă siguranţă la nivelul rinichiului, unde, cu ajutorul laserului, calculii sunt fragmentaţi şi eliminaţi, fără complicaţii. Printre avantaje menţionăm reducerea timpilor şi costurilor de spitalizare, reducerea riscului de infecţie, a complicaţiilor şi, implicit, rezolvarea mai multor cazuri medicale.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1635 secunde