„Cel mai puternic paşaport din lume“ este cel singaporez! Vezi de ce!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Cel mai puternic paşaport din lume“ este cel singaporez! Vezi de ce!

Externe 25 Octombrie 2017 / 15:41 402 accesări

„Puterea” unui paşaport se măsoară în libertatea pe care o oferă titularului său. Astfel, pașaportul Republicii Singapore a fost catalogat drept "cel mai puternic" din lume, potrivit indexului global al pașapoartelor, Global Passport Index, care a fost publicat miercuri de firma de consultanță globală Arton Capital, relatează dpa.

Clasamentul se bazează pe un așa-numit "scor fără vize", ce conține tabele cu țările în care poate călători un anumit deținător de pașaport fără a i se cere viză sau a avea nevoie de ea la sosire. Pașaportul din Singapore s-a aflat în fruntea listei (159 de țări fără vize), depășind pașaportul german (158) și pașaportul suedez (ai cărui titulari pot vizita 157 de țări). Lista este de obicei dominată de pașapoarte europene, cu Germania deținând poziția de top în ultimii doi ani. Cu toate acestea, eliminarea de către Paraguay a cerințelor privind vizele pentru cetățenii din Singapore au propulsat pașaportul acestui stat în topul listei în 2017. "Pentru prima dată, o țară asiatică are cel mai puternic pașaport din lume. Este un indiciu al relațiilor diplomatice și politicii externe eficiente a Singapore", a declarat Philippe May, CEO la Arton Capital.

Alte țări asiatice care au ajuns în top 20 sunt Coreea de Sud (pașaport fără vize pentru 157 de țări), Japonia (156) și Malaezia (154). În schimb, pașaportul SUA a înregistrat o scădere în clasament de la învestirea președintelui Donald Trump, în urma deciziilor luate de Turcia și Republica Centrafricană de a revoca intrarea fără vize pentru titularii de pașaport american.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2135 secunde