Cel mai recent caz de flurona - dubla infecție virală - înregistrat la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cel mai recent caz de flurona - dubla infecție virală - înregistrat la Constanța

Social 12 Ianuarie 2023 / 08:20 942 accesări

Crește numărul de cazuri de flurona - dubla infecție virală, cu virus gripal și coronavirus.

Cel mai recent diagnostic de acest fel a fost pus la Constanța. Pacienta în vârstă de 70 de ani se simțea rău de câteva zile, așa că a chemat ambulanța. Echipajul a testat-o rapid pentru Covid, iar infecția s-a confirmat, iar ulterior a ieșit pozitivă și pentru gripă.

În cursul după-amiezii de ieri, PCR-ul s-a pozitivat, atât pentru SARS-CoV-2, cât şi pentru gripă. Este o formă medie de boală. Pacienta nu este vaccinată pentru gripă sezonieră şi are doar două doze de vaccin pentru SARS-CoV-2, a declaratDr. Claudia Cambrea, manager Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa.

Specialiștii insistă pentru vaccinare, purtarea măştii în aglomerație și respectarea măsurilor igienico-sanitare.

În țară au fost înregistrate mai multe cazuri de flurona, inclusiv la copii internați la Institutul Matei Balș din Capitală. Specialiștii susțin că testarea este obligatorie pentru identificarea bolii.

Numărul de infecții respiratorii este în continuă creștere. Medicii recomandă vaccinarea antigripală, mai ales că varianta de anul acesta este deosebit de agresivă.

Un pacient a fost confirmat cu gripă, Covid și virus sincițial. Pacientul esteun bărbat de 58 de ani internat în stare gravă la Terapie Intensivă în Spitalul de Boli Infecţioase din Iași.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1626 secunde