Cel mai recent scandal sexual din sânul bisericii cu episcopii din Chile, mediat de Papa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cel mai recent scandal sexual din sânul bisericii cu episcopii din Chile, mediat de Papa
Externe 13 Mai 2018 / 17:50 283 accesări 0 comentarii
Proteste în Chile împotriva episcopului Juan Barros

Proteste în Chile împotriva episcopului Juan Barros

Un nou scandal sexual şi-a făcut apariţia în rândurile, şi aşa decimate, ale Bisericii Catolice. Papa Francisc a făcut apel sâmbătă la o abordare mai strictă a acuzaţiilor referitoare la abuzuri sexuale în cadrul Bisericii Catolice, în avanpremiera întâlnirii cu episcopi din Chile care urmează să aibă loc la Vatican săptămâna viitoare, informează DPA. Biserica trebuie „să examineze în profunzime cauzele şi consecinţele” abuzurilor de putere şi abuzurilor sexuale, precum şi a „mecanismelor care, în anumite cazuri, au dus la muşamalizarea şi la neglijarea gravă a victimelor”, se precizează într-o declaraţie dată publicităţii de Sfântul Scaun sâmbătă.

Începând de marţi, papa Francisc intenţionează să discute despre cel mai recent scandal sexual din sânul bisericii cu episcopii din Chile care vor veni la Vatican. Întâlnirile au ca scop stabilirea responsabilităţii pentru „aceste răni distrugătoare” şi „iniţierea de schimbări care să împiedice astfel de fapte execrabile să se repete”, se menţionează în declaraţia Vaticanului.

În centrul scandalului se află episcopul chilian Juan Barros, care ar fi ascuns abuzurile sexuale săvârşite de un alt preot, Fernando Karadima. Arhiepiscopul de Malta Charles Scicluna a audiat numeroşi martori şi a elaborat recent un raport despre acest scandal. Suveranul potif şi-a cerut deja iertare pentru felul în care a abordat problema abuzurilor sexuale în care au fost implicaţi prelaţi din Chile.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1749 secunde