Cel puțin 14 persoane, decedate într-un DUBLU atentat sinucigaș

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cel puțin 14 persoane, decedate într-un DUBLU atentat sinucigaș

Externe 05 Septembrie 2018 / 20:00 574 accesări

Cel puţin 14 persoane au fost ucise şi alte 25 rănite miercuri în Afganistan în urma unui dublu atentat sinucigaş comis într-un cartier şiit din Kabul, au anunţat responsabili afgani, transmite France Presse. Prima explozie a survenit atunci când un kamikaze şi-a detonat încărcătura explozivă în interiorul unei săli de sport unde se antrenau luptători. A doua deflagraţie s-a produs puţin timp mai târziu, când un vehicul capcană a explodat aproape de echipele de salvare care au venit să ajute răniţii. Atacul nu a fost deocamdată revendicat. Responsabilul sălii de sport a declarat că atacatorul "a ucis gardienii la intrarea în sala de sport înainte de a-şi declanşa încărcătura explozivă". Ultimul atentat asupra comunităţii şiite din Kabul a avut loc pe 15 august, ucigând 37 de persoane la un centru de pregătire a examenelor de admitere la universitate. Acel atac a fost revendicat de gruparea Stat Islamic.

Atentatul de miercuri a avut loc în ziua următoare anunţului talibanilor privind moartea lui Jalaluddin Haqqani, fondatorul reţelei insurgente cu acelaşi nume.

Miercuri, poliţia a arestat 11 membri ai reţelei Haqqani, care deţineau explozibili şi intenţionau să comită un atentat, potrivit serviciilor de informaţii afgane.12
Pagina a fost generata in 0.1834 secunde