Cel puțin 40 de oameni, morți în incendiile de vegetație care afectează nord-vestul Peninsulei Iberice

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cel puțin 40 de oameni, morți în incendiile de vegetație care afectează nord-vestul Peninsulei Iberice

Externe 18 Octombrie 2017 / 09:56 498 accesări

Cel puțin 40 de oameni și-au pierdut viața în incendiile de vegetație care afectează nord-vestul Peninsulei Iberice. Cele mai multe victime au fost în Portugalia, unde zeci de focare fac ravagii în continuare. Regiunea spaniolă Galicia a fost salvată de o rafală de ploaie care a temperat flăcarile, așa că autoritățile au renunțat la evacuarea populației.

Mii de hecatre de vegetație și sute de case au fost pârjolite de flăcari în centrul și nordul Portugaliei. Temperaturile foarte ridicate pentru această perioadă și vântul uscat au favorizat extinderea incendiilor. 36 de oameni au murit, 7 sunt dați dispăruți și zeci au fost răniți. Ministrul de Interne a declarat că țara e în doliu și că nu e momentul demisiilor, ci al soluțiilor de ieșire din criză. În mai multe regiuni, localnicii au scăpat în ultimul moment din cercul de foc care le-a cuprins casele.

A plouat în Galicia, așa că autoritățile au parte de un respiro. Incendiile nu mai afectează zone locuite, dar zeci de focare sunt active încă. Autoritățile cred că unele incendii ar fi fost provocate de o mână criminală și desfășoară o anchetă în acest sens.12
Pagina a fost generata in 0.1965 secunde