Cel puţin trei mii de delfini au murit în Marea Neagră din cauza războiului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cel puţin trei mii de delfini au murit în Marea Neagră din cauza războiului

Externe 25 Iunie 2022 / 09:45 863 accesări

Cel puţin trei mii de delfini au murit în Marea Neagră din cauza războiului din Ucraina, a declarat vineri un biolog ucrainean citat de agenţia EFE.

''Spre deosebire de anii anteriori, delfinii mor acum din cauza activităţilor militare în Marea Neagră, din cauza războiului barbar şi fără sens''al Rusiei, a scris pe Facebookbiologul ucrainean Ivan Rusev.

Acesta a mai menţionat că primeşte în continuare informaţii despre moartea delfinilor în zonele de coastă ale României şi Bulgariei, iar concluziile analizelor efectuate pe baza articolelor de presă pe acest subiect din ţările riverane Mării Negre''nu sunt încurajatoare''.

Dacă anterior delfinii mureau pentru că ajungeau captivi în plasele de pescuit, mai ales în partea de nord-est a Mării Negre, acum ei sunt ucişi cu precădere de activităţile navelor militare.

''Sonarele puternice şi exploziile perturbă delicatul sistem de orientare al animalelor şi aceşti delfini orbi mor de foame, nemaifiind capabili să captureze peşti'', explică cercetătorul ucrainean. În plus, din cauza organismului slăbit delfinii capătă mai uşor boli infecţioase care de asemenea îi ucid.

Sursa: ȘtirileTVRŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1528 secunde