Cele 25 de întrebări ale lui Ion Cristoiu. Marea enigmă postdecembristă: Klaus Iohannis - preşedinte

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cele 25 de întrebări ale lui Ion Cristoiu. Marea enigmă postdecembristă: Klaus Iohannis - preşedinte
Politică 11 Ianuarie 2019 / 14:46 577 accesări 13 comentarii

În 18 noiembrie 2014, jurnalistul Ion Cristoiu scria pe blogul personal că sunt 25 de întrebări stârnite de marea enigmă postdecembristă, care se dovedea victoria lui Klaus Iohannis. Astăzi, jurnalistul reia întrebările şi vorbeşte despre singura "negustorie pe care Klaus Iohannis a respectat-o".

"Au trecut de atunci mai mult de patru ani. Pe 23 iunie 2018, Klaus Iohannis şi-a anunţat, contrazicînd o tradiţie democratică postdecembristă, înscrierea pentru un nou mandat. Prin aceasta, cu un an şi jumătate înainte de alegeri, Klaus Iohannis a pus între paranteze responsabilităţile de preşedinte şi a început să acţioneze ca un candidat al PNL la prezidenţiale. Vineri, 4 ianuarie 2019, în loc să adreseze naţiunii un Mesaj despre marile provocări ale Noului An, Klaus Iohannis a ţinut o conferinţă de presă avînd ca punct central reiterarea deciziei de a candida din nou. Despre aspectele constituţionale şi morale ale folosirii incorecte de către candidatul Klaus Iohannis a prerogativelor de preşedinte în exerciţiu pentru a-şi surclasa contracandidaţii am mai scris. Printre altele, la loc de frunte în exploatarea incorectă a funcţiei de către candidatul Klaus Iohannis, treceam folosirea Sistemului instituţiilor de forţă.

În 2014, Sistemul l-a făcut preşedinte în urma unei negustorii pe care Klaus Iohannis a respectat-o în cei patru ani de mandat. A fost singurul lucru respectat de preşedinte. În rest, Constituţie, democraţie, bun-simţ, interes naţional, au fost aruncate la coş ca nişte inutilităţi nedemne de El, Preşedintele cu p mare. Acum, Klaus Iohannis e Şeful Sistemului. E de aşteptat ca anul acesta Sistemul să dea foc la ţară numai să-l vadă pe Şeful mulţumit. Semne ale acestei devastări de către Sistem am avut deja din 23 iunie 2018 pînă acum.
Mă înşel eu? Nici vorbă", scrie Ion Cristoiu, pe blogul său.

În 18 noiembrie 2014, jurnalistul scria pehttps://www.cristoiublog.ro/că sunt 25 de întrebări stârnite de marea enigmă postdecembristă, care se dovedea victoria lui Klaus Iohannis.

"Acum, după patru ani de preşedinţie a lui Klaus Iohannis, după dezvăluirile ivite între timp despre misterele lui 2014, după revelaţiile opiniei publice despre implicarea SRI în bătălia politică şi folosirea Justiţiei pe post de păpuşă gonflabilă a sergenţilor majori mesianici, întrebările mele din 18 noiembrie 2014 sînt justificate. Le reproduc aici din convingerea că publicarea lor ar putea fi un semnal serios de alarmă în legătură cu ce ar putea să facă Sistemul pentru a a-l păstra pe Klaus Iohannis încă cinci ani la Cotroceni.

<<În 23 februarie 1990, la nici două luni de la evenimentele din decembrie 1989, în atmosfera de tămîiere a Maselor care se revoltaseră împotriva Dictatorului, iscăleam în săptămînalul Expres eseul 22 decembrie 1989 - O după amiază cu prea multe întrebări, prin care puneam la îndoială tezele oficiale despre caracterul spontan al întîmplărilor care au dus la fuga lui Ceauşescu. Şi iată-mă acum scriind patetic despre Revoluţia din noiembrie 2014, fără să-mi pun întrebări, mai mult decît îndreptăţite acum, cînd vedem pe Klaus Iohannis devenit preşedinte în ciuda tuturor previziunilor, multe dintre ele puse tot de mine pe acest blog cu mult înaintea victoriei incredibile a lui Klaus Iohannis:

1. De ce l-a adus Crin Antonescu pe Klaus Iohannis în februarie 2013 de la Sibiu direct în funcţia de prim locţiitor al său la conducerea PNL?
2. De ce s-a cramponat Crin Antonescu de dubla funcţie a lui Klaus Iohannis - cea de ministru de Interne şi cea de vicepremier cu finanţele - dacă pînă la urmă Klaus Iohannis i-a luat toate funcţiile?
3. De ce s-a încăpăţînat Victor Ponta să-i refuze lui Klaus Iohannis dubla funcţie, deşi ştia că asta va duce la ruperea USL?
4. De ce s-a încăpăţînat Crin Antonescu să parieze pe procentajul de 20% la europarlamentare, oferind băieţilor pistolul cu care să tragă în el?
5. De ce a anunţat Crin Antonescu că nu mai candidează la Preşedinţie, după ce rupsese USL ca să poată candida?
6. De ce n-a sărit prietenul lui, Klaus Iohannis, să-l roage să revină asupra deciziei?
7. De ce a lansat Traian Băsescu teza Victor Ponta ofiţer acoperit pentru ca pînă la urmă să nu mai spună nimic în această chestiune?
8. De ce n-a mai suflat o vorbă Traian Băsescu despre ancheta cerută serviciilor secrete privind filarea de la Paris?
9. De ce a fost atît de activă DNA înaintea primului tur, căpuşînd campania electorală, pentru ca între cele două tururi să aibă o singură acţiune mai acătării?
10. Cine l-a dezinformat pe Victor Ponta în legătură cu prezenţa la vot în străinătate în primul tur?
11. Cine a exagerat scandalurile de la votul din primul tur pentru a crea afluenţa uriaşă din al doilea tur?
12. Ce ambasadori români au avut misiunea să blocheze votul în primul tur?
13. Cine l-a convins pe Victor Ponta să nu mărească numărul de secţii de votare din străinătate, gest fatal, asemănător convocării de către Nicolae Ceauşescu a mitingului din 21 decembrie 1989?
14. Se încălca Legea dacă se mărea numărul secţiilor de votare din străinătate înaintea celui de-al doilea tur prin Ordonanţă de urgenţă? Dacă da, era pregătită CCR să anuleze victoria lui Victor Ponta?
15. Cum se explică comportamentul ambiguu al BEC? Prin judecătorii de la Înalta Curte, instanţa cea mai puternic penetrată cu ofiţeri acoperiţi?
16. A fost sincer Traian Băsescu cînd îşi exprima neîncrederea în Klaus Iohannis sau juca o comedie regizată împreună cu Klaus Iohannis?
17. Cum de-au fost organizate atît de bine pe reţele de socializare mitingurile de protest din săptămîna dinainte celui de-al doilea tur?
18. Cum de s-au înşelat toate sondajele de opinie în legătură cu prezenţa la vot, chiar şi cele interne ale PSD?
19. Ştia SRI tendinţa de venire la vot masivă? Dacă da, i-au spus lui Traian Băsescu?
20. Vineri, cînd a ieşit să îndemne băsiştii să iasă la vot, ştia Traian Băsescu de posibila răsturnare de scor?
21. Cum se explică prestaţia ciudată a lui Crin Antonescu din ultimele zile, inclusiv din dimineaţa votului?
22. Cîţi dintre jurnaliştii care au întreţinut pe televiziuni scandalul votului din străinătate sînt ofiţeri acoperiţi?
23. De ce nici un adversar de-al lui Victor Ponta, inclusiv Klaus Iohannis, nu mai suflă o vorbă despre dezastrul din străinătate? Operaţiunea a ţintit înfrîngerea lui Victor Ponta şi, prin urmare, nu mai trebuie căutate responsabilităţile?
24. De ce jurnaliştii care frecventează Ambasada americană de la Bucureşti, pentru a primi sugestii sau chiar indicaţii, se declară mulţumiţi de împărţirea Puterii între Klaus Iohannis şi Victor Ponta? Aşa a fost înţelegerea impusă de americani pentru a nu se repeta scenariul din Ungaria?
25. De ce a amînat DNA ancheta în afacerea EADS, în care e vîrît pînă-n gît Vasile Blaga?

Acestea sînt, după mine, cele 25 de întrebări stîrnite de unul dintre cele mai enigmatice momente postdecembriste: Pierderea celui de-al doilea tur de scrutin de către Victor Ponta, la o diferenţă de 9%, după ce-l cîştigase pe primul la o diferenţă de 10%.
Numai cînd voi avea răspunsuri raţionale la aceste întrebări, voi accepta c-a fost totul spontan.”>>

Loading...

13 comentarii

Excelent comentariu 10:17:32 / 13 Ianuarie 2019
BRAVO MAESTRE

AR TREBUI SA AVETI UN EDITORIAL MĂCAR O DATĂ PE SAPTAMNA , IN CARE SA EXPLICATI SI CITITORILOR TELEGRAF CE A INSEMNAT IN ACEȘTI ULTIMII ANI PDL PNL CIUMA NEAGRĂ SI JUSTITIA BASHITA CARE A INTORS ROMÂNIA IN ANII DICTATURII LUI STALIN. ...BRAVO MAESTRE

Lute 15:31:08 / 13 Ianuarie 2019
PDL PNL CIUMA NEAGRĂ

Întrebare , cum de mai sânt arici PANSATI care ÎNCĂ susțin PDL PNL CIUMA NEAGRĂ și pe WC JOHANIS ?.. După toate aceste mizerii abuzuri ale sistemului ticăloșit făcute de DNA și SRI , abuzuri pe care WC JOHANIS SI PDL PNL CIUMA NEAGRĂ le susțin .

Gelu 16:34:15 / 13 Ianuarie 2019
PRESA liberă.

PRESA liberă din România a ARATAT românilor toate aceste mizerii făcute de SECURIȘTII ÎMPUȚIȚI ai lui WC JOHANIS....Și inspecția judiciară NIMIC !!!!... Până nu au apărut înregistrările lui Ghiță in urma cărora a fost DEMIS KOLDEA... Apoi cele ale fraților Cozma , despre MIZERIE din UNITATEA DE ELITĂ A DNA PLOIESTI !!!!!!.. MIZERII ABUZURI care s-au înregistrat și la Constanța ,Oradea.. .În toată țara !!!!!...Și WC JOHANIS , WC JOHANIS, WC JOHANIS spunea că e foarte mulțumit de "activitatea " șefi DNA !!!!!!!...Un DNA și SRI care i-au clasat DOSARE PENALE lui WC JOHANIS care ne-a mințit că el ELEFANTUL ROZ WC JOHANIS nu a avut nici un DOSAR PENALL !!!!!!... Jegosul tractorist Augustin Lazăr ne-a mințit și el nla fel că WC JOHANIS că el Augustin Lazăr ,doamne ferește ,nu a semnat nici un protocol cu SRI ?...Alt minciunos al Mafiei PDL PNL CIUMA NEAGRĂ și WC JOHANIS care la fel că Cristina Tarcea au băgat milioane de românii la PUȘCĂRIE ,cu acordul LUI WC JOHANIS, cu COMPLETURI de JUDECATĂ constituire ILEGAL .. ȘI IATĂ PDL PNL CIUMA NEAGRĂ ȘI WC JOHANIS MINT CU NERUSINARE CA EI LUPTĂ CONTRA CORUPȚIEI.. ADEVĂRUL E CA PSD ȘI ALDE LUPTĂ CONTRA ACESTUI SISTEM TICĂLOȘIT PDL PNL CIUMA NEAGRĂ ȘI WC JOHANIS CARE AU INSTAURAT ÎN ROMÂNIA UN... STAT MAFIOT. IEȘIȚI LA VOT SA LICHIDAM SISTEMUL TICĂLOȘIT AL LUI WC JOHANIS, alegând PSD și ALDE singurele partide politice care VOR NORMALITATE IN ROMÂNIA.

Noul șef DNA călin nistor.. 20:54:25 / 13 Ianuarie 2019
Acuzat. !!!!

Ba ce fel de stat e ăsta ?..Vine UE cu MCV și spune ..... România a făcut pași importanți sper NORMALITATE !!!!!!!!!!!!!!!....Mă sa fie... Santem luați de proști . WC JOHANIS spune și el..DNA face o treabă. ...... Foarte BUNĂ !!!!!. Atunci cum de au apărut PROTOCOALE dinte SRI ȘI DNA... Acuzația că UNITATEA DE ELITĂ A DNA PLOIESTI și din Oradea sânt acuzate de constituire de grup infracțional !!!!!!!....Cum de noul șef DNA Călin Nistor este ACUZAT pentru. Că a luat șpagă de 1 milion euro că sa închidă ochii la un dosar... Acum sa înțelegeți că wc Johanis și PDL PNL CIUMA NEAGRĂ TREBUIE sa nu fie alese de românii al viitoarele alegeri , pentru a OPRI ACEST SISTEM TICĂLOȘIT CARE VA DISTRUGE ROMÂNIA. ...PDL PNL CIUMA NEAGRĂ ȘI WC JOHANIS SÂNT CE-I CARE SPRIJINĂ ACESTE FĂRĂDELEGI ABUZURI Mizerii..O DEZINFORMARE FĂRĂ PRECEDENT IN ISTORIA OMENIRII FĂCUTĂ DE HOȚII CARE STRIGĂ HOȚII !!!!.. PDL PNL CIUMA NEAGRĂ ȘI WC JOHANIS. SÂNT TOXICE PENTRU UN STAT NORMAL SI DEMOCRAȚIE

PT săpunul duru 09:46:15 / 14 Ianuarie 2019
UN ARICI PANSAT FANATIK SPURCAT AL PDL PNL CIUMA NEAGRĂ

Ba ARICI PANSAT, WC JOHANIS al tău nu mai are nici o șansă în fața ori cărui candidat al PSD și ALDE la prezidențialele din noiembrie ..Cum sa votezi cu un candidat la prezidențiale care susține abuzurile și mizeriile din justiție din toate domeniile inclusiv cele din sistemul bancar ,o cămătărie cu acte !!!!!... CINE mai votează cu un președinte care încalcă repetat CONSTITUȚIA ROMÂNIEI.... SEPARAREA PUTERILOR ÎN STAT ..Un președinte care dorește să instaureze haosul generalizat în toată țara de la justiție până la armată, Blocând instituțiile statului blocând ACTIVITATEA GUVERNULUI....WC JOHANIS UN TRĂDĂTOR care nu va mai obține un nou mandat.

Săpunul duru sclavul PDL PNL CIUMA NEAGRĂ 13:10:05 / 14 Ianuarie 2019
Și WC JOHANIS

Ba ARICI PANSAȚI ba făcuți la BEȚIE care ÎNCĂ susțineți acest SISTEM TICĂLOȘIT PDL PNL CIUMA NEAGRĂ și WC JOHANIS... Sfârșitul vostru este iminent... Dacă PSD sau alt partid făcea ABUZURILE ȘI Mizeriile pe care le-au făcut SECURIȘTII ÎMPUȚIȚI ai PDL PNL CIUMA NEAGRĂ și WC JOHANIS erau de mult executați..A venit randul că și torționarii lui WC JOHANIS ... Portocală și Onea sa răspundă PENALL !!!!!.... Și apoi sa ne spună la ale cărui ordin au făcut toate aceste mizerii abuzuri , prin care au reușit sa elimine un prim ministru (Victor ponta ).. sau mii de români NEVINOVAȚI ...?..O sa ai o surpriză TU Săpunul duru când stăpânul tău WC JOHANIS SI Traian Băsescu vor trebui să de-a cu subsemnatul la NOUĂ șefa DNA...ADINA FLOREA... EROU AL LUPTEI CONTRA HIDREI PDL PNL CIUMA NEAGRĂ ȘI WC JOHANIS.... Tu săpun duru ai sa ai surpriza sa vezi atunci cine sânt adevărații PENALII ..... WC JOHANIS Traian Băsescu Kovesi Koldea .. La PUȘCĂRIE.

Săpunul duru sclavul PDL PNL CIUMA NEAGRĂ 16:15:38 / 14 Ianuarie 2019
Săpunul duru... KURU

Ce sa întâmplat la Ploiesti ...Oradea... În toată România...Sa aibe și MATĂ parte de un procuror ca Portocală ...Care după ce ți-a băgat toată familia la PUȘCĂRIE sa încerce și futa pe MATA !!!!... SPER că atunci veți fi mulțumiți amândoi .

Alexander 16:32:56 / 14 Ianuarie 2019
Pentru nicu duru

Domnule Nicu, dur sau nu, Omisiunea este cea mai perfidă formă de dezinformare, iar denaturarea adevărului pentru a exploata emoțiile publice, cea mai gravă formă de manipulare. Autorul oribilei crime, acest Rusu Marius, nu a fost liberat condiționat din Penitenciar în baza legii privind recursul compensatoriu. Este pur și simplu fals. Mai întâi, nu există nicio persoană eliberată NUMAI în baza recursului compensatoriu. Legea nu face decât să dea posibilitatea celor aflați în executarea unor pedepse să intre ceva mai devreme în discuția comisiilor pentru liberări condiționate. Liberarea se dispune doar dacă este întrunit un cumul de condiții, dintre care cea mai importantă este executarea unei părți importante din pedeapsă. Maximul pe care îl poate câștiga o persoană în baza recursului compensatoriu într-un an este de 72 de zile, ceea ce este infim atunci când vorbim de pedepse mari. Dincolo de asta, mai important, nu există un drept de a fi liberat condiționat înainte de a executa zi cu zi pedeapsa, ci doar o vocație, în sensul că doar un judecător, atunci când e convins că persoana este îndreptată, dispune liberarea înainte de termen. Asta se întâmplă atât cu legea recursului compensatoriu cât și fără aceasta. În al doilea rând, în situația concretă, acest Rusu Marius a fost liberat condiționat prin sent. pen. nr. 595 din 16 mai 2018 a Judecătoriei Deva, deci acum 8 luni de zile. El executase fracția de 3/4 din pedeapsa de 4748 de zile (13 ani), adică aproape 10 ani, mai exact 3634 de zile, începând din 2008. Cu sau fara recursul compensatoriu, acesta putea fi liberat condiționat de către judecător, în aceleași condiții în care a fost. Beneficiul potrivit Legii nr. 169/2017 a fost de 408 zile, dar și fără acestea el îndeplinea toate condițiile, inclusiv executarea unei părți din pedeapsă, pentru a fi liberat condiționat. Judecătorul care a dispus liberarea condiționată a făcut-o nu pentru că exista legea recursului compansatoriu, ci pentru că a apreciat că acesta s-a îndreptat. Și fără această lege, soluția era aceeași. Putea să-l mai țină acolo încă 2 ani dacă considera contrariul. În concluzie, ce a făcut Rusu Marius e o crimă și o tragedie, dar nu se datorează legii recursului compensatoriu. Campania împotriva Legii nr. 169/2017 este una populistă (doar e USR-ul acolo) și exclusiv politică. Trebuie precizat că propunerea de liberare condiționată a venit din partea Comisiei speciale din penitenciar iar parchetul nu a formulat contestație împotriva sentinței judecătoriei.

Alexander 16:38:39 / 14 Ianuarie 2019
Pentru Săpunul duru sclavul PDL PNL CIUMA NEAGRĂ

Domnule Nicu, Legea a fost initiata, la presiunea UE (eram pasibili de amenzi uriase), de guvernarea tehnocrata - prim ministru Dacian Ciolos si ministru de Justitie Raluca Pruna - și avizata de CSM-ul cu componenta din aceeasi perioada, apoi a fost supusa dezbaterii publice si votata in Parlament inclusiv de cei pe care ii admirati dvs atat de mult. Ignoranta naste monstri, iar dumneavoastra nu cred ca vreti sa fiti grevat de asa pacate... Mai cititi, mai informati-va, ca nu dauneaza!

nicu duru 19:03:58 / 14 Ianuarie 2019
Limbricul oligofren..

Dar legea confiscarii extinse nu e tot la presiunea UE.. Sau doar ce ne place.. Eu as dori legi ca in USA unde puscaria se aduna nu se combina ca la noi.. Eu asa as vrea..

WC Johanis și PDL PNL CIUMA NEAGRĂ 15:29:26 / 16 Ianuarie 2019
NU MAI AU NICI O ȘANSĂ...

PDL PNL CIUMA NEAGRĂ și WC JOHANIS și-au dat arama pe fata..EI sânt ce-i care susțin ABUZURILE GRAVE DIN JUSTIȚIE ..EI sânt ce-i care se împotrivesc că procurori de " ELITĂ" a DNA PLOIESTI sa răspundă în fața LEGII pentru gravele ÎNCĂLCĂRII ALE DREPTURILOR OMULUI...EI WC JOHANIS sânt apărătorii penalilor criminalilor trădătorilor SECURIȘTILOR și se bat cu cărămida in piept că apară statul de drept !!!!!!.... ROMÂNII AU VĂZUT AU ÎNȚELES CA WC JOHANIS E UN TRĂDĂTOR ,CA PDL PNL CIUMA NEAGRĂ E UN PARTID MAFIOT care duce mai departe politica și idiologia lui TRAIAN BĂSESCU ..... STATUL SANTEM NOI ...!!!!!!!...

Nicu duru 17:20:57 / 16 Ianuarie 2019
Limbricul oligofren

Tataie esti varza.. Cu cartea vad ca nu ai prea avut tangenta.. Se vede si din modul de exprimare.. Asa va vrea partidul cat mai prosti sa va poata manipula...

nicu 17:14:07 / 24 Ianuarie 2019
cristoiu

nene dute bre si ia-ti pilele .ai reusit sa afli cine esti ...eu comunist, eu socialist........ eu orice bani sa iasa!mai visezi sa fii istoric?

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2177 secunde