Cele mai comune tipuri de hote

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cele mai comune tipuri de hote
Social, Lifestyle 04 Februarie 2020 / 13:14 2198 accesări 0 comentarii

Hota este un dispozitiv care nu trebuie sa lipseasca mai ales din bucatariile in care nu exista un geam plasat langa aragaz. Ea ajuta la eliminarea aburului si a mirosului, astfel incat sa ai parte de cele mai bune conditii de gatit. E un “must have” mai ales in apartamentele de tip “open space”, unde aromele mancarurilor se imprastie cu usurinta peste tot.

Cand vine vorba de alegerea unei hote, lucrurile nu sunt chiar foarte simple, deoarece pe piata gasesti mai multe tipuri. Care sunt acestea? Ti le vom spune in continuare pe cele mai frecvent intalnite.

Hotele clasice

Device-urile care fac parte din aceasta categorie sunt foarte frecvent intalnite. Ele se instaleaza in partea de sus a aragazului, prinse de dulap sau de perete si au nevoie de o cale de evacuare prin care sa se elimine mirosul si aburul. Sunt preferate in general pentru faptul ca sunt usor de montat si intretinut si au preturi accesibile.

Hotele incorporabile

Daca bucataria ta nu e foarte mare si zona de gatit are dimensiuni reduse sau daca doresti ceva mai modern si mai putin observabil, atunci va fi necesar sa-ti indrepti atentia spre aceste modele. Va trebui insa sa aloci un buget ceva mai generos, deoarece nu sunt cele mai ieftine.

Hotele insulă

Astfel de optiuni sunt intalnite in cazul persoanelor care au bucatarii foarte spatioase si moderne si pozitioneaza zona de gatit in centru. Acestea fiind zise, prinderea de dulap sau de perete e imposibila. Dimensiunile unei astfel de variante sunt mult mai generoase si e nevoie de conducte telescopice care sa faca legatura dintre partea care atrage mirosurile si aburii la cea de eliminare a aerului.

Hotele fără evacuare

Daca e mai greu sa instalezi un model de hota ce necesita evacuarea mirosurilor si a aburului, ai la dispozitie o optiune mai simpla si moderna si anume cea cu recirculare a aerului. In astfel de cazuri, produsele sunt realizate in asa fel incat totul sa se adune intr-un filtru de carbon, ce trebuie schimbat la anumite perioade. Sunt modele elegante, utile, dar mai costisitoare. Daca te intereseaza, poti vedea aici o serie de modele.

Acestea sunt cele mai populare tipuri de hote pe care le poti cumpara chiar si din magazinele online. Cand optezi pentru o varianta sau alta, gandeste-te in primul rand la spatiul pe care il ai disponibil, apoi mergi pe o versiune ce e simplu de montat in bucataria ta.

Apoi, tine cont si de usurinta cu care se va face evacuarea aerului si daca aceasta e posibila in zona in care ai plasat aragazul. Masoara foarte bine spatiul destinat si ai grija sa alegi dimensiunile corecte.

Alte criterii importante in procesul de selectie mai pot fi: nivelul de zgomot produs, existenta treptelor de viteza, materialele utilizate in fabricarea hotei, clasa energetica sau filtrele.

Cumpara cat mai informat/a si opteaza pentru ce e mai potrivit pentru bucataria ta, dar si pentru ce se incadreaza cu usurinta in bugetul pe care il ai la dispozitie pentru o astfel de achizitie.

(P)Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1316 secunde