Cele mai importante tipuri de ghete bărbați și cum să le porți

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cele mai importante tipuri de ghete bărbați și cum să le porți

Lifestyle 17 Februarie 2021 / 12:31 426 accesări

Aproape fiecare bărbat poate să arate bine într-o pereche de adidași. Și majoritatea bărbaților dețin o pereche de pantofi eleganți. Cu toate acestea, ghetele sunt o formă foarte interesantă de încălțăminte, dar greu de purtat, și asta pentru că nu mulți oameni știu de unde să înceapă. Este păcat, deoarece ghetele pentru bărbați vin într-o gamă atât de minunată de modele, înălțimi și materiale.

În acest ghid esențial, îți vom prezenta diferitele tipuri de ghete bărbați și câteva indicații despre cum și când să le porți.


Ghete bărbați: Ghete Chelsea

Înălțime: până la gleznă

Șireturi sau pull-on: pull-on

Stil: Aceste ghete bărbați strânse au o bucată laterală elastică și sunt realizate de obicei din piele de căprioară. Bărbații și femeile au purtat pentru prima dată ghete Chelsea în epoca victoriană din 1800. Apoi, în anii '60, aceste ghete au reapărut în moda britanică, când au devenit încălțămintea celor de la Beatles.

Mod de purtare: Ghetele Chelsea sunt semi-casual, dar la modă. Poartă-le cu blugi de culoare închisă și un blazer, haină sport sau jachetă de piele.


Ghete bărbați eMAG: Ghete cu aplicație cap-toe

Înălțime: până la gleznă

Șireturi sau pull-on: șireturi

Stil: Ghetele cu aplicație cap-toe la botul cizmei au un vârf cu o bucată de piele în plus, atașată cu cusătură dreaptă care traversează zona frontală a pantofului. Aceste ghete din piele sunt considerate mai formale și pot fi purtate cu pantaloni de costum, pantaloni chino, blugi frumoși și bluze.

Mod de purtare: Poți purta ghete bărbați cu aplicație cap-toe cu costum de iarnă și pardesiu.


Ghete bărbați: Ghete wingtip

Înălțime: până la gleznă

Șireturi sau pull-on: șireturi

Stil: Aceste ghete bărbați din piele cu toc mic sunt similare ca stil cu ghetele cap-toe. Însă loc de o cusătură dreaptă peste degetele de la picioare, totuși, vârfurile pantofilor au o formă de „W” care se extinde spre călcâi. Ghetele wingtip au perforații decorative de-a lungul cusăturilor. Denumite inițial „pantofi brogue”, acești pantofi erau considerați încălțăminte rezistentă de exterior, realizată din piele. Acum sunt deseori purtați în birouri, deși sunt considerați încă mai casual decât pantofii cap-toe.

Mod de purtare: Ghetele wingtip sunt semi-formale. Le poți purta cu un costum de flanelă sau cu blugi de culoare închisă, o cămașă cu guler și un pulover.


Ghete bărbați: Ghete din piele suede

Înălțime: până la gleznă

Șireturi sau pull-on: șireturi

Stil: Aceste ghete bărbați au apărut în anii '50 ca încălțăminte de luptă purtată de soldații britanici în al doilea război mondial. Acestea prezintă mai puține ochiuri pentru șireturi decât ghetele medii, ceea ce le face mai ușor de încălțat și de descălțat. Ghetele din piele suede sunt adesea realizate din piele de căprioară și au, de obicei, tălpi din crep, care sunt tălpi din latex și cauciuc. Ghetele din piele suede sunt un tip de gheată Chukka. Stilul Chukka este orice gheată înaltă până la gleznă cu un număr redus de ochiuri pentru șireturi.

Mod de purtare: Ghetele din piele suede fac parte din zona hipster. Poartă-le cu o pereche de pantaloni chino drăguți, îndoiți.


Ghete bărbați: Ghete Jodhpur

Înălțime: până la gleznă

Șireturi sau pull-on: pull-on

Stil: Aceasta este o gheată de călărie până la gleznă, cu un vârf rotunjit și toc mic. Curelele ghetei Jodhpur sunt o caracteristică definitorie. Aceste ghete au fost originare din India în anii ’20 și au fost purtate de călăreții locali de polo. Apoi, în 1927, Saks Fifth Avenue a început să vândă aceste ghete bărbați ca îmbrăcăminte de modă în vest.

Mod de purtare: Ghetele Jodhpur sunt considerate elegante, deși nu tocmai formale. Sunt puțin exotice și ornamentate. Poartă-le cu un blazer la modă sau o jachetă de piele răcoroasă.


Ghete bărbați: Ghete de călărie

Înălțime: până la genunchi

Șireturi sau pull-on: pull-on

Stil: Ghetele de călărie ajung până la genunchi și sunt adesea fabricate din piele mată sau strălucitoare. Aceste ghete sunt pentru dresaj, vânătoare și spectacole. Ghetele înalte au protejat odată picioarele călăreților de șa.

Mod de purtare: Vom fi sinceri: nu este ușor să porți o astfel de pereche de ghete bărbați. Poartă ghete de călărie cu cămașă cu guler sau bluzer și niște pantaloni chino.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1512 secunde