Centenarul Marii Uniri cu cheltuială se ține

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Centenarul Marii Uniri cu cheltuială se ține

Politică 02 Martie 2017 / 16:44 293 accesări
Liberalii propun Guvernului alocarea a 65 de milioane de euro pentru sărbătorirea centenarului Marii Uniri de la 1918. O fi mult?

Liberalii propun Guvernului alocarea a 65 de milioane de euro pentru sărbătorirea centenarului Marii Uniri de la 1918. O fi mult?

Atunci când sunt în opoziție, liberalii vin cu tot felul de propuneri, care mai de care mai pompoase. Spre exemplu, cei de la PNL cer majorităţii PSD - ALDE şi Guvernului să finanţeze sărbătorirea centenarului Marii Uniri de la 1918. Liberalii spun că este nevoie de 15 milioane de lei pentru Monumentul Unităţii Naţionale de la Alba Iulia şi 50 de milioane de euro pentru infrastructura istorică. „PNL solicită majorităţii parlamentare PNL - ALDE şi tuturor partidelor politice voinţă politică pentru a găsi o soluţie legislativă de finanţare a marelui monument. Aproape toţi marii guvernanţi actuali se laudă cu celebrarea evenimentului Marii Uniri. Nu cred că există politician PSD care să nu-şi exprime preţuirea şi speranţa faţă de sărbătorirea centenarului Marii Uniri. Din nefericire, avem foarte multe vorbe şi puţine fapte concrete. PNL asta solicită: dacă vă lăudaţi şi preţuiţi centenarul Marii Uniri, dacă preţuiţi memoria şi valorile înaintaşilor noştri, atunci consideraţi această celebrare o prioritate, prioritate înseamnă şi finanţare“, a declarat președintele interimar al PNL, Raluca Turcan. Ea a precizat că, în Parlament, sunt depuse două proiecte de lege în acest scop. La rândul său, deputatul Florin Roman a declarat că Monumentul Unității Naționale, monumentul Marii Uniri, realizat de sculptorul Mihai Buculei, este agreat de Ministerul Culturii.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1747 secunde