Cererea de excludere a lui Victor Ponta din avocatură, discutată marţi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cererea de excludere a lui Victor Ponta din avocatură, discutată marţi

06 Septembrie 2016 / 08:20 395 accesări

Membrii Baroului Bucureşti discută, marţi, cererea Monicăi Macovei de excludere a lui Victor Ponta din avocatură, europarlamentarul urmând să participe la şedinţă începând cu ora 14.00.

Baroul Bucureşti a anunţat că pe data de 6 septembrie va dezbate cererea Monicăi Macovei de excludere a lui Victor Ponta din avocatură. Fostul premier s-a prezentat la şedinţa din data de 31 august.

"În cadrul Consiliului sunt oameni care cunosc foarte bine prevederile legale, nu era nevoie să îi conving eu sau să spun foarte mult. Aveau textele în faţă şi cred că, din punct de vedere legal, lucrurile sunt sută la sută clare. În rest, încă o dată, îmi exprim regretul că instituţii care nu au legătură cu politica şi Baroul nu are nicio legatură cu politica, e o instituţie democratică cu alt scop, e folosită de doamna Macovei ca să mai daţi dumneavoastră nişte ştiri. Alte argumente în faţa Baroului decât legea nu se aduc niciodată. În faţa conducătorilor Baroului, se aduc argumente legale şi argumentele legale sunt clare şi evidente", a declarat atunci Victor Ponta.

Monica Macovei îşi va prezenta punctul de vedere în şedinţa de marţi.

"Doamna Macovei a solicitat să fie invitată la următoarea şedinţă de Consiliu pentru a-şi susţine cererea. Consiliul Baroului Bucureşti a fost de acord, ca atare vom relua dezbaterile pe marginea acestei cereri pe 6 septembrie. Colectivul de consilieri, care a fost desemnat să întocmească un raport cu privire la problemele de drept ridicat de această cerere, a depus un raport pe care Consiliul Baroului l-a aprobat şi totodată a fost invitat şi s-a prezentat domnul avocat Victor Ponta, care şi-a susţinut poziţia în apărare şi a răspuns întrebărilor membrilor Consiliului. (...) O decizie va fi luată atunci când Consiliul se va socoti lămurit şi pe aspectele care ţin de explicaţiile şi lămuririle doamnei Macovei şi pe aspecte care ţin de lămuririle membrilor Consiliului", a declarat atunci şi Ion Dragne, decanul Baroului Bucureşti.

Europarlamentarul Monica Macovei a solicitat, după ce Ministerul Educației i-a retras fostului premier Victor Ponta titlul de doctor, excluderea ''imediată'' a social-democratului din Baroul București.

''Ponta nu mai poate fi avocat, pentru că a intrat în avocatură doar pentru că avea diploma de doctor în drept, fără să dea examen. Titlul de doctor i-a fost retras, așa încât nu mai poate rămâne nicio clipă în Baroul București'', a explicat atunci Monica Macovei.

În solicitarea adresată decanului Baroului Bucureşti, Macovei a subliniat că fostul premier nu mai îndeplinește condițiile legale pentru a exercita profesia de avocat, el fiind primit la cerere, cu scutire de examen, pe baza diplomei de doctor în drept.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2007 secunde