Cererea DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea, la Preşedinţie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cererea DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea, la Preşedinţie

12 Octombrie 2016 / 13:01 367 accesări

Solicitarea DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale pentru ucidere din culpă a lui Gabriel Oprea în dosarul morţii lui Bogdan Gigină a ajuns miercuri la Preşedinţie, urmând ca şeful statului să se proununţe asupra cererii, în condiţiile în care fostul ministru a demisionat din Parlament.

Procurorii anticorupţie au solicitat Preşedintelui României încuviinţarea urmăririi penale pentru omor din culpă în cazul lui Gabriel Oprea, cererea fiind făcută după ce demisia lui Oprea din Senatul României a fost publicată în Monitorul Oficial.

În prima fază, cererea a fost trimisă Senatului României însă plenul acestei camere a respins-o. Ulterior, Gabriel Oprea a demisionat din Parlamentul României, astfel că procurorii au revenit cu o a doua cerere, adresată lui Klaus Iohannis, potrivi legii răspunderii ministeriale.

Preşedintele a criticat decizia Senatului de la sfârşitul lunii septembrie. Preşedintele Klaus Iohannis este "profund dezamăgit" de respingerea cererii DNA de urmărire penală a lui Oprea în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, precizând, la solicitarea MEDIAFAX, că senatorii nu au înţeles că vinovăţia sau nevinovăţia nu e stabilită de Parlament, ci de instanţă.12
Pagina a fost generata in 0.1364 secunde