Cererea mondială de călătorii cu avionul a crescut cu peste 76% în luna iunie față de 2021

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cererea mondială de călătorii cu avionul a crescut cu peste 76% în luna iunie față de 2021

Social 05 August 2022 / 06:53 457 accesări

Cererea mondială în sectorul transportului aerian a crescut 76,2% în iunie, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2021, impulsionată de ridicarea în mare parte a măsurilor sanitare impuse de pandemie, însă nu a revenit încă la cifrele de dinainte de criză, a anunţat joi Asociaţia Internaţională de Transport Aerian (IATA).

Traficul aerian în iunie a fost la un nivel de 70,8% din cel anterior pandemiei, conform ultimului raport lunar al organizaţiei, care grupează o mare parte din companiile aeriene.

„Cererea de călătorii cu avionul se menţine ridicată. După doi ani de izolare şi restricţii la graniţe, lumea profită de libertatea de a călători”, a declarat directorul general al IATA, Willie Walsh.

Revenirea rapidă a cererii de călătorii a pus o presiune majoră atât pe aeroporturi, cât și pe companiile aeriene, toate fiind afectate de pandemia de covid. Lipsa personalului calificat, care a plecat sau a fost concediat în pandemie, a dus la blocaje și greve pe marile aeroporturi ale lumii.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1306 secunde