Cererea procurorilor în cazul Oprea, votată de senatori pe 19 septembrie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cererea procurorilor în cazul Oprea, votată de senatori pe 19 septembrie

05 Septembrie 2016 / 14:22 341 accesări

Senatorul Gabriel Oprea are la dispoziţie o săptămână să-şi studieze dosarul pe care Comisia juridică îl va deschide luni, raportul urmând să fie votat în plen peste două săptămâni, potrivit unor surse din conducerea Senatului.

Cererea DNA de urmărire penală pentru ucidere din culpă pe numele senatorului independent Gabriel Oprea ajunge la Comisia juridică a Senatului luni, cele 18 volume urmând să fie deschise la ora 16.00. Senatorul are la dispoziţie o săptămână pentru a-şi studia dosarul, apoi Comisia juridică va întocmi un raport marţi, 13 septembrie, care va fi supus votului în plen luni, 19 septembrie.

"A luat act Biroul Permanent de scrisoarea pe care Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ne-a adresat-o prin care a solicitat ca în dosarul 905/P/2015 să formulăm o cerere de efectuare a urmăririi penale faţă de domnul senator Gabriel Oprea, fost prim-viceprim-ministru al Guvernului şi decizia care s-a luat a fost repartizarea dosarului respectiv la Comisia juridică. Un termen de cinci zile pentru prima evaluare, iar lunea viitoare reluăm discuţia să vedem când, probabil tot în câteva zile să fie prezentat şi raportul pentru acest dosar", a declarat vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru (PSD) după şedinţa Biroului Permanent.

Președintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc, a precizat că audierea lui Oprea va avea loc marți, 13 septembrie.

"Astăzi propun să se desigileze, la ora 16,00, dosarul şi de marţi Gabriel Oprea să îşi poată consulta dosarul. O săptămână de studiu cred că este suficientă. Marţea viitoare, sper, va avea loc audierea acestuia în Comisia juridică din Senat, urmând ca senatorii jurişti să întocmească un raport care va fi înaintat Biroului permanent", a menționat el.

Cererea de urmărire penală a senatorului Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă trimisă de DNA a ajuns vineri la biroul preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Procurorii anticorupţie au transmis joi procurorului general al României cererea de încuviinţare a urmăririi penale pentru ucidere din culpă în ceea ce îl priveşte pe fostul viceprim-ministru pentru Securitate Naţională şi ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, actual senator.

Este vorba despre dosarul în care Gabriel Oprea este cercetat pentru abuz în serviciu, cauză deschisă după decesul poliţistului Bogdan Gigină, la data de 20 octombrie 2015, agentul fiind implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a suferit leziuni care i-au cauzat moartea.

Taguri articol


12