Cererea procurorilor privind urmărirea penală a lui Corlățean a ajuns la Senat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cererea procurorilor privind urmărirea penală a lui Corlățean a ajuns la Senat

16 Mai 2016 / 13:11 430 accesări

Cererea DNA pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale a fostului ministru Titus Corlăţean a ajuns luni la Senat, urmând ca preşedintele să se consulte cu membrii Biroului Permanent pentru convocarea unei ședințe a acestui for.

"Cu puțin timp în urmă, la cabinetul Președintelui Senatului a sosit referatul oficial al DNA, prin care se solicită încuviințarea urmăririi penale a senatorului Titus Corlățean, fost ministru de Externe. (…) În vederea inițierii acestei proceduri, Președintele Senatului îi va contacta telefonic pe membrii Biroului Permanent, pentru a programa de comun acord o ședință a acestui for în condițiile asigurării cvorumului necesar", a anunțat Andrei Alexandru, purtător de cuvânt al Președintelui Senatului, prin intermediul unui comunicat de presă.

După convocarea Biroului Permanent al Senatului, Comisia juridică va primi un termen pentru întocmirea unui raport pe baza referatului DNA, urmând ca votul să fie fie dat în plenul Senatului.

Tăriceanu a anunţat luni că va lua o decizie în ceea ce priveşte convocarea Biroului Permanent legat de solicitarea DNA pentru începerea urmăririi penale faţă de Titus Corlăţean după ce cererea procurorilor va ajunge la Parlament.

Procurorii DNA au cerut, luni, Senatului României încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru abuz în serviciu şi împiedicarea drepturilor electorale faţă de Titus Corlăţean, în dosarul Diaspora.

Conducerea Senatului a decis lunea trecută ca senatorii să aibă în acestă săptămână activitate exclusiv în teritoriu, preşedintele acestui for, Călin Popescu Tăriceanu, neexcluzând varianta ca aceștia să vină la București abia după alegerile locale. El a mai spus că, dacă se va impune, va convoca o ședință a Biroului Permanent. Întrebat dacă senatorii vor mai veni la serviciu până la alegerile locale, care vor avea loc la 5 iunie, Tăriceanu a spus: "O să vedem pe măsură ce înaintăm. Dacă sunt chestiuni foarte urgente o să convocăm".

Taguri articol


12