Certificatul verde devine realitate şi la noi, din 20 septembrie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Certificatul verde devine realitate şi la noi, din 20 septembrie

Social 18 Septembrie 2021 / 13:56 789 accesări

Guvernul a aprobat introducerea certificatului verde pentru accesul în anumite spații dacă rata de infectare dintr-o localitate depășește 3 cazuri la mia de locuitori. Sunt vizate evenimentele private, precum nunți și botezuri, dar şi sălile de fitness, restaurantele, piscinele și sălile de jocuri. Excepție fac doar copiii sub 6 ani.

Premierul a declarat că introducerea certificatului verde ajută România să evite măsuri mult mai restrictive, ca închiderea piețelor sau a altor spații, și permite economiei să funcționeze.

"Eu nu văd o restrângere a drepturilor aici, dar îi las pe specialiști să se pronunțe, până atunci vom folosi această metodologie, și acum dacă mergi la spital îți faci un test COVID. A fost folosit acest certificat verde în toată Europa, toată vara, nimeni nu a crezut, nu a spus că este o restrângere a unor drepturi", a declaratFlorin Cîțu.

Șeful Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, dar și unii specialiști în drept constituțional sunt în dezacord cu premierul.

Ei spun că certificatul verde presupune practici discriminatorii și că asta înseamnă restrângerea unor drepturi fundamentale.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2391 secunde