Cetăţeanul Coman - Irezistibilul efect phalic: Mamaia Stâlpilor Bleu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cetăţeanul Coman - Irezistibilul efect phalic: Mamaia Stâlpilor Bleu
15 Aprilie 2018 / 18:22 1697 accesări 2 comentarii

Cât am fost plecat în locuri pe unde oamenii se preocupă să atragă turiști, nu să se joace de-a prostioarele, înțeleg că s-a desfășurat o amplă ședință între autoritățile municipale din Constanța și operatori din turismul mamaian, al cărei formidabil rezultat a fost stabilirea principalei arme care va aduce turiștii: bidineaua. Nu singură, ci însoțită de o culoare iubită de fiecare milițian al patriei noastre, ce va fi întinsă cu ajutorul distinsei bidinele pe fiecare din magnificii stâlpi înșirați pe marginea bulevardului ce străbate Mamaia: bleu. Fiorul culorii bleu Mamaia, pe care doar un adevărat constănțean o visa văcsuită din fabrică peste tăblăria Dăciuței comuniste, străbate deceniile de capitalism pentru a se-nfige providențial și fierbinte în sufletul și-n dosul turistului, care, iată!, va alege fără drept de apel stațiunea din nordul Constanței, cartier al municipalității noastre harnice.

Slavă Domnului!, cea mai importantă problemă a noului sezon a fost rezolvată de către minunatele și responsabilele noastre autorități;nu mai rămâne decât să ne punem coada pe spinare, tușu-n călimară și să așteptăm sosirea fraierilor, care să-și depună euroii în casele de marcat ale bravilor operatori din turism, tot așa cum își depun crapii icrele printre ierbăciunile acvatice.

E drept, mergând neclintit pe această cale de rezolvare a imaginii stațiunii, ar fi putut fi angajate și câteva Omide, care să le zică de deochi turiștilor, să le toarne cositorul, să le dea în cărți sau să le ghicească bogății în palmă zecilor de mii de bucureșteni care pleacă întins spre bulgari, așa cum s-a întâmplat și de Paște. Efectul îl simt devastator în favoarea noastră.

Glumesc, normal, dar preocupările conducătorilor locali par bizare, în condițiile în care, cu excepția unui eveniment de crăpelniță, care le dă în cap patronilor de cârciumi din nordul stațiunii Mamaia, între noi fie vorba, aceștia mărturisind cum se uită pe geam la fuga clienților spre adunarea trotinetelor cu șaorme și kebapi, nu s-a anunțat a se mai întâmpla ceva memorabil în timpul minivacanței de 1 Mai. Un concert țăpănos, un festival cultural, o măslină, o stropitoare străină... Pare că, exceptând promisiunea unor tradiționale nopți de beții, bulăneli în grup sau pe perechi și trageri pe nas până la loc comanda, prin hoteluri, pe plajă (dacă nu plouă) sau prin terase, cluburi, cârciumi, inventatorii stâlpilor bleu Mamaia nu se screm să producă nimic din ceea ce poți numi atracție, bazându-se pe farmecul phalic irezistibil, acum colorat.

Probabil că, deși lipsit de capacități hoteliere, cel mai câștigat va fi orașul Medgidia, unde se pregătește cel mai mare Festival de jocuri și reconstituiri istorice din Estul Europei, care a strâns în jurul a 100.000 de vizitatori anul trecut, cu bătăliile lui dintre daci și romani, cavaleri medievali și otomani, soldați nemți și români, plus megaconcertele din fiecare seară, și care se va desfășura fix în perioada minivacanței de 1 Mai.Pagina a fost generata in 0.1767 secunde