Cetăţeanul Coman - Presimt că Primăria va strica și Festivalul Iernii!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cetăţeanul Coman - Presimt că Primăria va strica și Festivalul Iernii!

11 Iunie 2018 / 17:00 1084 accesări

După ce, cu neasemuită pricepere și profund talent, a reușit să transforme Zilele Constanței dintr-o manifestare cu potențial comunitar atât de generos într-un bâlci de comunism din mucava, presimt că Primăria Constanța face toate eforturile ca și Festivalul Iernii să intre cu oiștea în gard, să fie o megaporcărie care să ne liniștească și, de ce nu?, să ne aducă niște experți străini care să ne spună că avem microbul prostiei cronice.

Sigur, presimțirile nu-s ele chiar așa de căzute din cer, au legătură cu plăți nefăcute de autoritățile publice încă de pe vremea când la geam ne bătea viscolul, iar poporul sărbătorea Sfânta Bobotează, nu pe Sfânta Maria, chiar dacă amândouă sărbători religioase au legătură cu apa. Dar, nu asta voiam să subliniez, ci faptul că oamenii nu au anvergură, iar dacă nu au, nici noi nu avem ce le face, mai mult decât să-i luăm ca atare încă doi anișori, după care ori arată dorință de muncă și talent ori le dăm o ștampilă peste ochi și-i trimitem la croșetat cărămizi pe plajă.

Îmi face o deosebită plăcere să vă povestesc că anul trecut, pe la începutul primăverii, umblam prin birourile conducerii municipalității cu o idee simplă în vârful bățului, aceea că de un Festival al iernii este ilogic să se bucure doar o parte a copiilor, respectiv cei mici, când s-ar putea organiza un festival al iernii spectaculos, de care să aibă parte și copiii și adolescenții și părinții, că doar copii au fost și ei odată! Puneam atunci pe masă ideea ca festivalul să nu se mai desfășoare în locații idioate, cum a fost cazul ediției de lângă Pavilionul Expozițional, care nu oferă nimic, ci dimpotrivă, să se desfășoare în cea mai potrivită locație și în alte două, la fel de deștepte, simultan.

Le propuneam domnilor și doamnelor de la Primăria Constanța ca Festivalul Iernii să se desfășoare în trei locații, principala, cea care urma să găzduiască Ambasada lui Moș Crăciun, urmând să fie Țara Piticilor din Parcul Tăbăcăriei, dedicată copiilor de vârste mici. O a doua locație ar fi trebuit să fie, după mintea și propunerea mea, în Parcul de distracții de lângă Satul de Vacanță și să fie dedicată adolescenților, care primeau, cu această ocazie, nu doar distracție la mașinuțe, ci și o scenă pe care să se desfășoare concerte ale trupelor muzicale pe care adolescenții le plac. Întrebați doar despre trupele de liceu din Constanța și veți găsi cel puțin douăsprezece. Are balta la pește... Mai mult, a treia locație ar fi trebuit să fie Complexul Muzeal de Științe ale Naturii – cunoscut sub numele de Delfinariu, scuzați cacofonia -, cu renii lui Moș Crăciun, expoziții speciale și reprezentații foarte speciale ale delfinilor în noul bazin. Pentru asta nu trebuia decât un mic protocol de colaborare cu vecinul Consiliul Județean Constanța, adică un drum de câțiva metri pe culoarele dintre Primărie și Consiliul Județean, locatare ale aceleiași clădiri. Mai mult, le propusesem funcționarilor de mare angajament de la municipalitate să adăugăm un sponsor care să facă o tombolă având drept premii trei excursii în Țara lui Moș Crăciun pentru cei care vizitau cele trei locații, unde primeau câte o ștampilă pe un talonel, nu mai intru în alte detalii. Cele trei locații sunt foarte apropiate, deplasarea de la una la alta fiind, practic, o plimbare de câteva minute

Ar fi fost ceva special? Ar fi fost. A fost? Nu. De ce? D-aia.

PS Ceva, totuși, au nimerit. Tot la propunerea mea, au scos în afara Tării Piticilor vânzarea de vin fiert, țuici fierte, crăpelniță fast-food, într-un așa numit Târg de Crăciun. Asta este vestea bună. Vestea proastă este că am auzit că acest târg nu va mai exista în Festivalul iernii 2018. Dragi bețivi, bine veți reveni printre copii!12
Pagina a fost generata in 0.2441 secunde