Cetățeanul român răpit în Nigeria a fost eliberat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cetățeanul român răpit în Nigeria a fost eliberat

12 Octombrie 2016 / 22:22 410 accesări

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că cetățeanul român răpit în Nigeria luni a fost eliberat.

Ministerul mulţumeşte, într-un comunicat de presă miercuri seara, instituțiilor participante la Celula de Criză a MAE şi autorităţilor nigeriene pentru implicare şi sprijinul oferit în acest caz.

MAE reiterează recomandarea fermă adresată cetăţenilor români aflați în zonele de conflict/cu risc major de securitate de a contacta cea mai apropiată misiune diplomatică a României pentru a-şi înregistra prezenţa în regiune, astfel încât să poată beneficia de o asistenţă și protecție consulară cât mai eficientă. Totodată, Ministerul reaminteşte recomandarea fermă de consultare a informațiilor postate pe site-ul MAE, la secțiunea ”Sfaturi de călătorie” şi prin intermediul aplicaţiei „Călătoreşte în siguranţă” ce poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone, cât și a serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Un inginer român a fost răpit luni în sudul Nigeriei de indivizi înarmaţi rămaşi neidentificaţi. Incidentul a avut loc pe un şantier pentru construirea căii ferate, în apropierea satului Owa Oyibo, situat în provincia Agbor, în sudul Nigeriei.

Indivizi înarmaţi au atacat un grup care escorta cetăţeni străini, reuşind să răpească un inginer român. Autorităţile nigeriene au confirmat incidentul armat şi răpirea, precizând că a fost lansată o operaţiune de căutare şi salvare a a ostaticului.

Inginerul român este angajat al companiei de construcţii Dextron Nigeria Ltd, a declarat, pentru agenţia Reuters, Celestina Kalu, un purtător de cuvânt al Poliţiei regionale.

În sudul Nigeriei există, din anii 1990, un conflict între grupuri locale care se opun exploatării resurselor petroliere de către companii occidentale şi serviciile de securitate. Începând din anul 2004, numeroşi angajaţi ai companiilor occidentale au fost răpiţi, fiind în general eliberaţi după plata unor răscumpărări.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.5237 secunde