CEV a acceptat candidatura României pentru organizarea Europeanului de volei feminin din 2021

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
CEV a acceptat candidatura României pentru organizarea Europeanului de volei feminin din 2021
Sport 24 Ianuarie 2018 / 11:36 509 accesări 0 comentarii

Confederaţia Europeană de Volei (CEV) a acceptat candidatura României pentru organizarea la Cluj a Campionatului European de volei feminin din 2021, a anunţat preşedintele Federaţiei Române de Volei, Gheorghe Vişan. „Azi am primit hârtia oficială din partea Confederaţiei Europene de Volei în care suntem anunţaţi că ne-a fost acceptată candidatura pentru organizarea turneului final al Campionatului European feminin din 2021. Noi tot azi am depus la Ministerul Tineretului şi Sportului răspunsul CEV şi o cerere oficială pentru organizarea Europenelor. Acum noi aşteptăm să primim un răspuns cât mai repede de la MTS, pentru că hârtia prin care ministerul acceptă condiţiile trebuie trimisă înapoi la CEV. Condiţiile care trebuie îndeplinite sunt acceptabile pentru România, este ceva normal. Trebuie să ne mişcăm repede, pentru că la Adunarea Generală a CEV din toamnă trebuie să prezentăm un clip video cu oraşul Cluj, precum şi sala şi hotelurile în care vor fi cazate delegaţiile celor 6 ţări”, a spus Vişan.

Preşedintele Confederaţiei Europene de Volei, Aleksandar Boricic, s-a aflat săptămâna trecută la Bucureşti, unde s-a întâlnit cu reprezentanţii Ministerului Tineretului şi Sportului, ai Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi FRV. În cadrul discuţiilor, acesta şi-a exprimat susţinerea pentru organizarea în România a unei grupe din cadrul CE 2021. La rândul său, ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, a afirmat că sprijină organizarea turneului final în România.

Campionatul European de volei feminin din 2021 ar urma să fie organizat în patru ţări, România, Serbia, Croaţia şi Bulgaria. Grupa din România, alcătuită din 6 echipe naţionale, se va disputa la Sala Polivalentă din Cluj. România a mai organizat Campionatul European în 1963, când obţinea medalia de aur la masculin şi cea de bronz la feminin.Pagina a fost generata in 0.1549 secunde