Chef Liviu Balint recomandă bruschete cu sardine

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Gătește vesel pentru copilul mofturos!

Chef Liviu Balint recomandă bruschete cu sardine

Culinar 19 Octombrie 2017 / 14:40 4833 accesări

Copiii își formează preferințele culinare încă de când sunt bebeluși, iar specialiștii susțin că dacă apucă să dezvolte o aversiune față de un anumit aliment, această poate să persiste chiar și în viață adultă. Așadar, e datoria ta să îți ajuți copilul să capete obiceiuri alimentare sănătoase. Dacă e să vorbim despre consumul de carne, cea de pește reprezintă cea mai sănătoasă alegere. De exemplu, sardinele sunt recomandate în dietă celor mici. Fiind pești mici, sardinele nu sunt expuse toxinelor din apele în care cresc. Este chiar recomandat să fie incluse în alimentația copiilor datorită acizilor grași extrem de benefici și aportului generos de omega 3.

Chef Liviu Balint, unul dintre finaliștii cunoscutului show de televiziune Master Chef, a pregătit o rețetă simplă și extrem de rapidă care are mai multe beneficii atât pentru cel mic, cât și pentru întreagă familie - bruschețe cu sardine fericite și roșii de soare prăjite.

Așadar, ai nevoie de: sardine în ulei vegetal cu lămâie, ceapă verde, roșii deshidratate, piper negru și pâine din făină integrală sau din cereale.

Pâinea din făină integrală trebuie să fie tăiată felii subțiri și prăjită înainte de a o orna cu Sardine în ulei vegetal cu lămâie și restul ingredientelor. Dacă optezi să dai bruschetele și prin cuptor înainte pentru câteva minute, le vei adaugă o savoare suplimentară.

Pont: dacă pregătești rețetă pentru cei mici, poți să decorezi bruschetele creativ și amuzant, pentru a-i face curioși. Poți chiar implică copilul în procesul de pregătire a rețetei. Asta îi va dezvoltă simțul responsabilității și creativității.

Taguri articol


12