China a prezentat trenul Maglev capabil să atingă o viteză de 600 Km/h

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

China a prezentat trenul Maglev capabil să atingă o viteză de 600 Km/h

Tehnologie 21 Iulie 2021 / 09:47 1208 accesări
Foto: captura Youtube

Foto: captura Youtube

China a prezentat trenul Maglev capabil să atingă o viteză de 600 Km/h.
Acesta are potențialul de a deveni cel mai rapid vehicul terestru din lume.


Trenul, conceput și construit în orașul costier Qingdao, folosește forța electromagnetică pentru a pluti deasupra șinelor, fără să aibă loc un contact între tren și șine. China utilizează această tehnologie de aproape două decenii, dar la un nivel foarte limitat. În Shanghai există deja un tren maglev pentru călătorii scurte, care pornește dintr-unul dintre aeroporturile sale către oraș.

În prezent, cel mai rapid tren din lume atinge 431 km/h însă rulează doar câteva minute cu peste 400 km/h, fiind vorba de un tren Maglev, la Shanghai. Aceste trenuri nu au contact direct cu șina, forțele de frecare fiind reduse, putând fi atinse viteze uluitoare.

Trenurile avansează datorită unor câmpuri magnetice puternice, dar costurile de implementare sunt foarte mari. Trenurile "levitează" la câțiva centimetri de sol. Costurile de construcție ating câteva zeci de milioane de dolari/km și chiar pot trece de 100 milioane/km, sume enorme la care foarte puține țări s-ar "înhăma".

Nu doar China intenționează să introducă astfel de mijloace de transport. Țări precum Japonia și Germania vor, de asemenea, să construiască căi ferate maglev, dar costurile și incompatibilitatea cu infrastructura actuală rămân obstacole în implementarea și dezvoltarea rapidă a acestei tehnologii.

Sursă: Biziday, HotnewsŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1563 secunde