CIA, implicată în atacul care a vizat ambasada nord-coreeană din Madrid?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Autorităţile spaniole, nu se lasă convinse de răspunsul Agenţiei

CIA, implicată în atacul care a vizat ambasada nord-coreeană din Madrid?!

Externe 13 Martie 2019 / 16:53 551 accesări

Cel puţin doi dintre indivizii care au participat în februarie la atacul comis în incinta ambasadei Coreei de Nord din Spania sunt agenţi ai Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) din Statele Unite, anunţă autorităţile spaniole, potrivit mediafax. "Cel puţin doi dintre cei zece agresori, care au lovit şi interogat cele opt persoane din misiunea diplomatică, au fost identificaţi şi au legături cu servicii secrete din Statele Unite", afirmă un reprezentant al Centrului Naţional de Informaţii din Spania (CNI), citat de cotidianul El Pais.

Poliţia şi Guvernul Spaniei nu au confirmat oficial producerea atacului din 22 februarie. Potrivit cotidianului El Pais, zece indivizi au pătruns în ambasada Coreei de Nord din Madrid, au sechestrat câţiva angajaţi şi au sustras documente, calculatoare şi telefoane.

Agenţia Centrală de Informaţii a negat orice implicare în incident, dar surse guvernamentale de la Madrid consideră "neconvingător" răspunsul CIA. Dacă se va demonstra că CIA se află în spatele atacului, cazul riscă să genereze o criză diplomatică gravă între Madrid şi Washington. Surse guvernamentale spaniole au catalogat drept "inacceptabilă" o acţiune neautorizată a unui serviciu secret american pe teritoriul Spaniei. Sursele citate de presa spaniolă suspectează că obiectivul atacului a fost obţinerea de informaţii despre Kim Hyok Chol, fostul ambasador nord-coreean în Spania. Kim Hyok Chol a fost expulzat din Spania pe 19 septembrie 2017, după testele nucleare efectuate de Coreea de Nord.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1345 secunde