Cîmpeanu: Bugetul Educaţiei din acest an, o surpriză foarte plăcută

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cîmpeanu: Bugetul Educaţiei din acest an, o surpriză foarte plăcută

Economie, Educație 12 Februarie 2021 / 09:45 1105 accesări
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu

Ministerul Educației urmează a avea un buget de 28,5 miliarde lei în 2021, conform proiectului de buget, cu 0,81% peste execuția anului 2020. Este vorba strict de banii care vor fi alocați de la buget.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, s-a declarat mulţumit de bugetul alocat domeniului pe care îl gestionează, în acest an, menţionând că suma este cu circa 3 miliarde de lei mai mare decât cea de anul trecut.

"Anul trecut, era Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi bugetul ministerului era împreună, educaţie şi cercetare. Dacă dăm la o parte partea de cercetare şi rămânem cu execuţia pe educaţie, avem 28,276 miliarde de lei. Dacă este aşa (buget pe anul în curs de 31,1 miliarde de lei - n.r.), este o surpriză foarte plăcută şi mă aşteaptă o perioadă de muncă", a declarat ministrul joi seara, la Digi 24.

Sorin Cîmpeanu a menţionat că bugetul va include o majorare în medie cu 25% a costului standard per elev destinat cheltuielilor materiale, cu precizarea că procentele mai mari vor fi direcţionate către şcolile din mediul rural.

"Această creştere va fi direcţionată mai mult către cheltuielile materiale ale şcolilor din mediul rural decât pentru cele din mediul urban, pentru simplul motiv că randamentul unei centrale pe lemne în mediul rural este mult mai scăzut, spre exemplu, decât cel al unei centrale moderne din zona urbană; pentru simplul motiv că în şcolile din mediul rural sunt mai puţini elevi, deci suma totală avută la dispoziţie de către şcoală este mai mică", a explicat ministrul.

Cîmpeanu a subliniat că, pentru prima dată, din bugetul de stat vor fi decontate bursele elevilor, suma alocată fiind de 536 de milioane de lei, dar şi naveta elevilor, integral.12
Pagina a fost generata in 0.2707 secunde