Cinci echipe românești joacă miercuri în Cupele Europene la volei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Primele meciuri internaționale de volei din anul 2016

Cinci echipe românești joacă miercuri în Cupele Europene la volei

Sport 20 Ianuarie 2016 / 15:58 1253 accesări
Foști jucători la CVM Tomis Constanța, Vladislav Ivanov (nr. 4) și Javier Gonzalez (nr. 1) vor fi adversarii Arcadei Galați în Cupa Challenge

Foști jucători la CVM Tomis Constanța, Vladislav Ivanov (nr. 4) și Javier Gonzalez (nr. 1) vor fi adversarii Arcadei Galați în Cupa Challenge

După ce formația constănțeană CVM Tomis s-a retras din Liga Campionilor la volei masculin și nu va mai juca ultimele două meciuri din Grupa G, România a mai rămas cu cinci echipe în Cupele Europene la volei, ediția 2015-2016. Toate cinci evoluează miercuri în primele lor meciuri internaționale din acest sezon.

La masculin, ACS Volei Municipal Zalău vizează calificarea în faza Challenge Round a Cupei CEV, ultima înaintea semifinalelor, pentru că adversara sa din sferturile de finală, echipa finlandeză VaLePa Sastamala, este abordabilă. Mai greu va fi pentru ultima formație românească din Cupa Challenge, Arcada Galați, a cărei oponentă va fi una dintre echipele de top ale campionatului francez, ASUL Lyon Métropole. Lyon are multe vedete în lot, printre care doi foști campioni ai României cu CVM Tomis Constanța, coordonatorul cubanez Javier Gonzalez și libero-ul bulgar Vladislav Ivanov, dar tot acolo joacă și universalul Vladimir Nikolov, titular în naționala Bulgariei!

Tot miercuri evoluează şi cele trei echipe feminine rămase în cursă. CSM București este favorită în disputa cu Olympiacos Pireu din Cupa Challenge, dar Știința Bacău pornește cu șansa a doua în sferturile Cupei CEV, unde va da piept cu puternica Dinamo Krasnodar. Din lotul câştigătoarei de anul trecut a trofeului fac parte celebrele Liubov Shashkova şi Tatiana Kosheleva. Pentru campioana fetelor, CS Volei Alba-Blaj, meciul cu Nordmeccanica Piacenza din penultima etapă a grupelor Ligii Campionilor este doar unul de pregătire pentru partidele următoare. Decisiv pentru fetele antrenate de Darko Zakoc va fi jocul cu Rocheville Le Cannet, din ultima etapă, care poate hotărî care dintre cele două echipe mai poate evita eliminarea din Cupele Europene. Meciul din Italia va fi singurul televizat în direct în România, de la ora 21.30, pe Digi Sport 3.

Iată cum se prezintă programul de miercuri al echipelor românești din Cupele Europene la volei (ora este cea a României):

ora 17.00: Știința Bacău - Dinamo Krasnodar (Cupa CEV la volei feminin, sferturi de finală, manșa tur)

ora 18.00: Arcada Galaţi - ASUL Lyon Métropole (Cupa Challenge la volei masculin, optimi de finală, manșa tur)

ora 19.00: Olympiacos Pireu - CSM Bucureşti (Cupa Challenge la volei feminin, optimi de finală, manșa tur)

ora 19.30: VaLePa Sastamala - ACS Volei Municipal Zalău (Cupa CEV la volei masculin, sferturi de finală, manșa tur)

ora 21.30: Nordmeccanica Piacenza - CS Volei Alba-Blaj (Liga Campionilor la volei feminin, Grupa F, etapa a 5-a)12