Cinci suspecți reținuți la Constanța pentru comercializarea unor droguri de mare risc

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cinci suspecți reținuți la Constanța pentru comercializarea unor droguri de mare risc

Eveniment 17 Noiembrie 2023 / 14:00 2516 accesări

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus, pe 15 și16 noiembrie 2023, reținerea a 5 inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive și punerea la dispoziție, cu știință, a unei locuințe, pentru consumul ilicit de droguri.

S-a reținut că, în perioada iunie-octombrie 2023, șase inculpați au comercializat, în mod repetat,droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal), către consumatori din municipiul Constanța, pentru sume cuprinse între 200 și 1500 lei.

Totodată, în sarcina unuia dintre ei, s-a reținut și faptul că împreună cu o inculpată cercetată în cauză, a deținut în vederea comercializării, aproximativ 1.150 grame substanță psihoactivă (2-MMC), cantitate descoperită și ridicată pe parcursul perchezițiilor domiciliare efectuate.

Totodată, același inculpat, în perioada octombrie-noiembrie 2023 a pus la dispoziție apartamentul în care locuia, pentru consumul de droguri, se arată în comunicatul DIICOT.

În cursul zilei de 16.11.2023, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța,cu propunerea de arestare preventivă a 4 dintre inculpații reținuți și a arestului la domiciliu față de al cincilea.

De asemenea, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au solicitat arestarea preventivă în lipsă, a doi inculpați, care se sustrag urmăririi penale.

La aceeași dată, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a admis propunerile formulate.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța.

Activitatea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.Ştiri recomandate

12