Cincizeci de mumii, descoperite într-un mormânt faraonic din Egipt

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cincizeci de mumii, descoperite într-un mormânt faraonic din Egipt
Ştiință 03 Februarie 2019 / 15:05 260 accesări 1 comentariu

Cincizeci de mumii datând din perioada ptolemaică (305-30 î.Hr.) au fost descoperite de arheologii egipteni într-un mormânt faraonic din provincia Minya, informează BBC şi DPA. umiile, dintre care 12 erau ale unor copii, au fost descoperite în patru camere funerare, aflate la 9 metri adâncime, în situl de la Tuna El-Gebel, aflat la sud de Cairo. Unele mumii erau învelite în pânză, în timp ce altele fuseseră aşezate în sarcofage din lemn sau de piatră. Identităţile mumiilor nu se cunosc momentan, însă, din primele indicii, ele par să fie ale unor persoane care au deţinut funcţii importante în perioada respectivă.

"Toate mumiile se află în stare bună de conservare, unele sunt învelite în pânză sau decorate cu scrierea demotică", a indicat într-o declaraţie Ministerul pentru Antichităţi de la Cairo.

Taguri articol
Loading...
loading...

1 comentariu

Panu 19:41:02 / 07 Februarie 2019
Prea putine ...

... in comparatie cu mumiile PSD-ALDE , in numar de cateva sute , din parlamentul Romaniei !

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1657 secunde