Cine acordă primul ajutor... psihologic în situații de criză?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cine acordă primul ajutor... psihologic în situații de criză?!
Eveniment 27 Septembrie 2018 / 15:14 327 accesări 0 comentarii

Psihologii Ministerului Afacerilor Interne vor fi instruiți de specialiști spanioli în acordarea primului ajutor psiholog în situații de criză.

Astfel, potrivit unui comunicat transmis de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „DOBROGEA” al județului Constanța, în perioada 29-30 septembrie 2018, va fi organizată sesiunea de pregătire a psihologilor din Ministerul Afacerilor Interne cu tema „Creștem reziliența comunității prin intervenția de prim ajutor psihologic“. Această manifestare are drept scop pregătirea psihologilor Ministerului Afacerilor Interne în vederea intervenției în situații de criză și acordării primului ajutor psihologic.

Workshop-ul se va desfășura la sala de conferințe a Hotelului Saturn și va fi susținut de către psihologii Begona Odriozola Farre și Andreea Apostol, specialiști din cadrul Serviciilor Psihologice în Urgențe din Barcelona, Spania și va consta în prelegeri practice. „Manifestarea își propune să faciliteze accesul specialiștilor români la informații și practici de specialitate, necesare în intervențiile în criză și traumă acută (recentă), situații întâlnite în activitatea specifică psihologilor M.A.I. Cunoscut fiind faptul că intervenția psihologică în trauma acută impune utilizarea de tehnici speciale, apreciem că această instruire pe linie profesională a psihologilor M.A.I. va contribui la îmbunătățirea cunoștințelor și deprinderilor de prim ajutor psihologic, menite să ducă la creșterea eficienței demersurilor profesionale în cadrul misiunilor desfășurate de către psihologi, în caz de activare a Planului Roșu de Intervenție la nivelul județului“, se specifică în comunicatul Inspectoratului.

La acest eveniment cu caracter profesional vor participa și psihologii voluntari – membri în Comitetul Teritorial Constanța al Colegiului Psihologilor din România.Pagina a fost generata in 0.2478 secunde