Cine adună un morman mare de deșuri, câștigă un premiu și mai mare!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Let`s Do It, Romania!

Cine adună un morman mare de deșuri, câștigă un premiu și mai mare!

Social 19 Iulie 2018 / 16:09 602 accesări

Românii din toate județele sunt invitați să raporteze zone cu deșeuri și să contribuie la Harta Deșeurilor, un instrument unic în România, pe baza căruia voluntarii vor ieși la curățenie. Cei mai harnici voluntari pot câștiga premii în valoare totală de 17.250 lei. Premiul cel mare constă într-o excursie pentru două persoane în România oferită de Kaufland România, premiu special este un Ultrabook ASUS ZenBook UX430, premiul II - Smartphone ASUS ZenFone 5 Lite, premiul III - o bicicleta COBI personalizată în funcţie de dorinţele câştigătorului, iar mențiunea - 20 pachete x 20 doze de Red Bull, 80 pachete x 10 produse Mondelez.

Potrivit comunicatului de presă al organizatorilor competiției, pe 15 septembrie va avea loc o nouă Zi de Curățenie Națională „Let`s Do It, Romania!“, care va reuni, la nivel internațional 150 de țări sub umbrela World Cleanup Day.

Cei care doresc să contribuie la Harta Deșeurilor, trebuie să descarce gratuit aplicația de mobil World Cleanup, disponibilă pentruIPhone și Android, șisă raporteze zone cu deșeuri până pe data de 19 august. Toate zonele cu deșeuri sunt încărcate în World Waste Platform, prima bază de date despre deșeuri dezvoltată la scală internațională. Aceasta cuprinde informații despre loc, tipuri, originea deșeurilor pentru analiză și pentru a arăta progresul realizat.

Date cheie pentru Ziua de Curățenie Globală – World Cleanup Day

1 mai – 30 august: Recrutarea voluntarilor pentru echipa de organizare

15 mai – 31 august: Realizarea Hărții Deșeurilor cu ajutorul aplicației de mobil World Cleanup

15 mai – 15 iulie: Mobilizarea partenerilor cheie – companii, autorități, media

1 august: Start înscrieri pentru Ziua de Curățenie Națională și Globală

15 septembrie – Ziua de Curățenie Globală – World Cleanup Day!

Regulamentul competiției se găsește pe www.letsdoitromania.ro.12