Cine ar fi implicat în răspândirea virusului informatic Petya

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cine ar fi implicat în răspândirea virusului informatic Petya
Tehnologie 08 August 2017 / 08:00 1133 accesări 0 comentarii

Un bărbat în vârstă de 51 de ani din orașul ucrainean Nikopol (sud) este implicat în răspândirea unui virus care a fost identificat ca aparținând familiei de viruși informatici Petya, relatează luni DPA. Bărbatul este suspectat că ar fi postat virusul pe un site alături de îndrumări detaliate asupra modului în care poate fi lansat. Virusul ar fi fost descărcat de aproape 400 de ori, a anunțat poliția ucraineană într-un comunicat. În iunie, virusul ransomware din categoria Petya s-a răspândit rapid în lume, paralizând computerele și solicitând o plată în moneda virtuală bitcoin pentru a elimina blocajul. Virusul a exploatat o breșă de securitate în Microsoft Windows, cel mai cunoscut sistem de operare din lume.

Ucraina a anunțat perturbări majore provocate de acest virus, care a afectat bănci, companii și agenții guvernamentale, notează DPA.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2216 secunde