Cine ar putea fi ministrul Justiției?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cine ar putea fi ministrul Justiției?
Politică 14 Februarie 2017 / 15:55 2416 accesări 0 comentarii

CExN al PSD în care se vor discuta numirile unor noi miniştri, la Justiţiei şi Mediul de Afaceri, dar şi situaţia din partid, după criticile aduse conducerii, ar putea fi convocat la sfârşitul acestei săptămânii sau la începutul săptămânii viitoare. Potrivit unor surse citate de Antena 3, la ședință se va discuta despre noile numiri de la Justiție și Mediul de Afaceri, după demisiile lui Florin Iordache și, respectiv, Florin Jianu. Astfel, este de așteptat ca premierul Sorin Grindeanu să vină până atunci cu propuneri pentru cele două portofolii.

Surse din mediul politic vorbesc despre faptul că Ministerul Justiției ar putea să revină ALDE, deși acum este la PSD, și să fie propus Teodor Meleșcanu, actual ministru al Afacerilor Externe. De asemenea, un alt subiect al CExN va fi cel al criticilor aduse de vicepreşedintele PSD, primarul Iaşiului Mihai Chirică, în spaţiul public, liderului social-democraţilor Liviu Dragnea, referitor la modul în care este condus partidul. Mai mult, potrivit acelorași surse, nu ar fi exclusă o remaniere guvernamentală mai amplă.

DRAGNEA: MINISTRUL JUSTIŢIEI VA FI PROPUS COALIŢIEI DE GUVERNARE DE CĂTRE GRINDEANU

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut marţi că premierul Sorin Grindeanu este cel care va face propunerea privind noul ministru al Justiţiei, el arătând că aceasta va fi înaintată coaliţiei de guvernare PSD-ALDE spre aprobare. ''Ministrul Justiţiei va fi propus de premier. Sigur că va fi propus coaliţiei care susţine acest Guvern şi ulterior preşedintelui. Va fi o propunere a premierului, aşa funcţioneză lucrurile. Fiind un Guvern politic, la un moment dat, şi Parlamentul trebuie să aprobe, implicit partidele'', a spus Dragnea. Întrebat dacă propunerea de ministru vine din interiorul PSD către premier, liderul PSD a răspuns: ''Se poate şi, şi. Am discutat cu premierul şi propunerea trebuie să fie de la dumnealui''.Dragnea a afirmat că premierul Grindeanu nu a avansat nicio propunere până acum, fiind de aşteptat ca acest lucru să se întâmple la ședința Comitetului Executiv care va fi convocat în zilele următoare.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1809 secunde