Cine are interesul să-l mazilească pe viceprimarul liberal din Castelu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Noi episoade din „Las Fierbinți de Constanța“

Cine are interesul să-l mazilească pe viceprimarul liberal din Castelu

• Aleșii social democrați au un rol-cheie
Administrație 03 August 2016 / 17:55 1580 accesări

Consiliul Local din Castelu a fost convocat de trei ori în mai puțin de o săptămână de către primarul Nicolae Anghel, în speranța că-l va înlocui pe viceprimarul Vasile Potârniche

Consiliul Local din Castelu a fost convocat de trei ori în mai puțin de o săptămână de către primarul Nicolae Anghel, în speranța că-l va înlocui pe viceprimarul Vasile Potârniche

Viceprimarul liberal Vasile Potârniche spune că primarul Nicolae Anghel (PMP) nu trebuie lăsat să preia toată puterea

Viceprimarul liberal Vasile Potârniche spune că primarul Nicolae Anghel (PMP) nu trebuie lăsat să preia toată puterea

Aleșii locali din comuna Castelu o țin dintr-un scandal în altul. De câteva zile, primarul Nicolae Anghel (PMP) încearcă, convocând ședințe după ședințe ale Consiliului Local, să-l schimbe pe viceprimarul Vasile Potârniche (PNL). Pentru a-și duce planul la îndeplinire, edilul le-ar fi promis aleșilor social democrați a doua funcție din Primărie. Pentru asta, consilierii PSD trebuie să voteze validarea a patru consilieri locali ai PMP, care nu au fost acceptați până acum în Consiliu. Dacă planul lui Anghel va da roade rămâne de văzut.

Comuna Castelu din Constanța este pe cale să ajungă celebră la nivel național. Dar nu ca destinație turistică sau prin cine știe ce proiecte inovatoare, care să ducă la creșterea nivelului de trai al locuitorilor. Ci prin scandaluri, care nu mai contenesc de la alegerile locale din 5 iunie. Războiul este dus între consilierii PSD și PNL, pe de o parte, și cei ai primarului Nicolae Anghel (PMP), pe de altă parte. Disputele dintre cele două tabere au fost declanșate după ce aleșii social democrați și liberali nu au vrut să învestească în funcția de consilier local patru aleși ai PMP, printre care s-a numărat și Antoneta Prodan (PMP), care a fost până în luna iunie viceprimarul localității și mâna dreaptă a lui Nicolae Anghel. Așa că, din cei șase consilieri cât ar fi trebuit să aibă PMP în Consiliul Local, în prezent pemepiștii lui Anghel au doar doi consilieri. „Din 15 aleși cât ar trebui să aibă Consiliul Local, în prezent sunt doar 11: PMP - doi din șase, PSD - cinci, PNL - trei și UDTTMR - unul. Printre cei nevalidați mă număr și eu. Nu am înțeles de ce Comisia de validare a mandatelor, formată din Vasile Potârniche (PNL), Viorel Corbu (PSD) și Marius Ghiță (PMP), a refuzat să ne învestească. De fapt, decizia a fost luată de majoritatea formată din PSD și PNL“, a spus Antoneta Prodan, în urmă cu ceva timp.

PLOAIE DE PLÂNGERI

Scandalul de la Castelu s-a acutizat în momentul în care majoritatea formată din aleșii PSD și PNL a votat alegerea în funcția de viceprimar a liberalului Vasile Potârnice. Enervat că a pierdut controlul în Consiliul Local, primarul Nicolae Anghel și oamenii săi au atacat în instanță toate deciziile aleșilor locali care erau în defavoarea lor. Spre ghinionul pemepiștilor, niciuna din sesizări nu a fost acceptată de judecători. Nici partea cealaltă nu s-a lăsat mai prejos. Liberalul Vasile Potârniche spune că i-a făcut plângere penală primarului Nicolae Anghel pentru că l-a agresat fizic. „În urmă câteva săptămâni am fost agresat fizic de edilul Nicolae Anghel, care mi-a spus că nu îmi dă voie să pun piciorul în Primărie. În urma agresiunii am fost la medic, care mi-a eliberat certificat medico-legal“, a spus Potârniche.

PESEDIȘTII DIN CASTELU, PRESAȚI DE ȘEFII DE PARTID?

Pentru că Potârniche îi stă în coaste primarului Anghel, acesta din urmă încearcă din răsputeri să-l îndepărteze pe viceprimar de la Primărie. După ce inițial a refuzat să-i aloce un birou și să-i delege atribuții lui Potârniche, mai nou, Nicolae Anghel încearcă să-l înlocuiască din funcție. Cum primarul are de partea sa prea puțini consilieri pentru a reuși mutarea, Anghel face presiuni la conducerea județeană a PSD pentru a-i determina pe social democrații din Castelu să treacă de partea PMP, și asta de dragul alianței la nivel județean pe care PSD o are cu PMP. „Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, face presiuni la aleșii social democrați din Castelu să voteze proiectele propuse de Nicolae Anghel“, a spus o sursă din Consiliul Local Castelu. Cu toate încercările liderului județean al PSD, se pare că aleșilor social democrați din Castelu nu prea le convine situația și strâmbă din nas. „Dispozițiile de la partid trebuie respectate. Dar nu când vine vorba de primarul Nicolae Anghel, care este foarte nociv pentru comună. Cine nu locuiește în Castelu nu știe care este situația adevărată“, a afirmat o altă sursă din CL.

ȘEDINȚĂ DE ÎNDATĂ DUPĂ ȘEDINȚĂ DE ÎNDATĂ

O nouă încercare de preluare a puterii totale în Castelu de către Nicolae Anghel a avut loc în aceste zile, când, în mai puțin de o săptămână, primarul a convocat trei ședințe de îndată, vineri, 29 iulie, luni, 1 august, și miercuri, 3 august. „Anghel a propus de fiecare dată un proiect privind înlocuirea mea din funcție. Totodată, primarul vrea ca aleșii să voteze patru proiecte de hotărâri privind validarea a patru consilieri ai PMP, care nu au fost acceptați până acum: Antoneta Prodan, Dumitru Beșleagă, Narcisa-Caliopi Chiru și Petre Vasile. Este foarte periculos ceea ce face Anghel, pentru că acest individ nu trebuie lăsat să preia toată puterea“, a spus viceprimarul Vasile Potârniche. El a adăugat că i-a cerut prefectului Adrian Nicolaescu demiterea primarului din Castelu, care a fost condamnat la închisoare cu suspendare. „Anghel a fost suspendat în mandatul trecut, însă nu a fost reabilitat încă de instanță. Așa că nici acum nu ar trebui să fie în funcție“, a spus Potârniche. El a adăugat că, pentru ca oamenii să-și facă o idee despre cum se administrează comuna Castelu, în campania electorală din mai, vechea administrație și-a luat angajamente de plată care se ridică la aproximativ 700.000 de lei, în condițiile în care bugetul comunei este de doar 500.000 de lei. De partea cealaltă, fostul viceprimar Antoneta Prodan a afirmat că suma prezentată de Potârniche este exagerată și că toate contractele Primăriei sunt perfect legale.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1524 secunde