Cine e totuşi de vină pentru tragedia zborului MH17? Ruşii spun că ucrainenii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cine e totuşi de vină pentru tragedia zborului MH17? Ruşii spun că ucrainenii

Externe 17 Septembrie 2018 / 17:29 426 accesări

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Rusia, Igor Konaşenkov, a declarat luni că ţara sa are dovezi potrivit cărora Ucraina este răspunzătoare pentru doborârea în spaţiul aerian al acestei ţări, dar într-un sector controlat de separatiştii proruşi, a zborului MH17 al companiei Malaysia Airlines, în 2014, soldat cu moartea tuturor celor 298 de persoane aflate la bord, transmite EFE, potrivit agerpres.ro. ''Avem înregistrări ale convorbirilor telefonice între militari ucraineni făcute în 2016 şi analiza acestora confirmă concluziile cu privire la implicarea directă a părţii ucrainene în doborârea Boeing-ului malaezian'', a declarat Konaşenkov într-o conferinţă de presă.

Oficialitatea rusă a adăugat că autorităţile de la Kiev nu sunt răspunzătoare numai de tragedia în care a fost implicat avionul companiei malaeziene, ci şi de ''manipularea anchetei internaţionale''.

Avionul companiei Malaysia Airlines care făcea legătura între Amsterdam şi Kuala Lumpur a fost doborât deasupra estului separatist prorus al Ucrainei la 17 iulie 2014, toate cele 298 de persoane aflate la bord, majoritatea olandezi, pierzându-şi viaţa. Moscova a negat în repetate rânduri orice implicare în această tragedie, acuzând forţele ucrainene.12
Pagina a fost generata in 0.1918 secunde