Cine e viitorul primar al Constanței. Liberalii au dat startul cursei interne

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Trei cvasinecunoscuți se bat pentru candidatură Cine e viitorul primar al Constanței. Liberalii au dat startul cursei interne
Administrație 05 Decembrie 2018 / 17:36 2348 accesări 4 comentarii

Numai mâine nu-i poimâine și vine o nouă rundă de alegeri locale. Până la jumătatea anului 2020 nu mai e foarte mult timp, așa că partidele politice au început de acum să-și facă planuri în acest sens. PNL Constanța, de exemplu, face pregătiri pentru cursa internă în vederea desemnării unui candidat pentru Primăria Constanța. În momentul de față, lupta se dă între doi consilieri județeni și președintele organizației de tineret. Totuși, lucrurile se pot schimba în orice moment.

Numai mâine nu-i poimâine și vine o nouă rundă de alegeri locale. Până la jumătatea anului 2020 nu mai e foarte mult timp, așa că partidele politice au început de acum să-și facă planuri în acest sens. PNL Constanța, de exemplu, face pregătiri pentru cursa internă în vederea desemnării unui candidat pentru Primăria Constanța. Dincolo de zvonurile cu privire la faptul că liberalii îl vor susține pe omul de afaceri Muhammad Murad, care și-a exprimat intenția de a candida, PNL a dat publicității primele nume care ar putea participa la cursa pentru Primăria Constanța. Așa se face că, printr-un comunicat de presă, liberalii ne anunță că Biroul Politic Municipal al PNL Constanța a aprobat, cu unanimitate de voturi, candidaturile lui Costel Stanca, George Niculescu și Cosmin Sava pentru a intra în cursa internă privind desemnarea candidatului PNL la alegerile pentru funcția de primar al municipiului Constanța, din anul 2020. În prezent, Costel Stanca și George Niculescu sunt consilieri județeni, primul fiind și prim-vicepreşedinte interimar al filialei municipale a PNL Constanţa. La rândul său, Cosmin Sava conduce organizația județeană de tineret a PNL.

CÂND SE VA STABILI CANDIDATUL FINAL

Cele trei recomandări aprobate de Biroul Municipal urmează a fi dezbătute și validate la nivelul Biroului Politic Județean. În primăvară, se va face o primă evaluare a candidaților, urmând ca forurile statutare ale PNL să decidă candidatul cel mai potrivit pentru funcția de primar al municipiului Constanța. „Mă bucură cele trei candidaturi, mai ales că vorbim de oameni tineri și cu expertiză profesională solidă. Biroul Municipal a studiat cele trei dosare de candidaturi și a decis că domnii Costel Stanca, George Niculescu și Cosmin Sava îndeplinesc toate condițiile de a intra în această competiție internă. După validarea lor, competiția este deschisă, trebuie să vină cu proiecte pentru constănțeni și să convingă. Sunt convins că oricare dintre cei trei poate fi un candidat redutabil al PNL la Primăria Constanța”, a declarat Adrian Manole, președintele interimar al Organizației Municipale a PNL Constanța. Procedura de desemnare a candidaților PNL la funcția de primar în municipiile reședință de județ a fost aprobată de Biroul Politic Național cu scopul de a transparentiza și îmbunătăți procesul de identificare și stabilire a candidaților liberali pentru alegerile locale. Totuși, experiența alegerilor trecute ne-a arătat că, indiferent ce se va decide la alegerile interne, situația se poate schimba peste noapte. Oricând poate intra în scenă un no candidat care să le spulbere sperațele celorlalți doar pocnind din degete.

SE DUC LUPTE GRELE ȘI ÎN RESTUL ȚĂRII

Și în celelalte municipii mari ale României s-a dat startul curselor interne ale PNL, pentru desemnarea candidaților la alegerile locale. Potrivit Adevărul, în competiția pentru desemnarea candidatului pentru Primăria Generală s-au înscris patru persoane, trei dintre acestea fiind foarte cunoscute în mediul politic. În primul rând, Florn Cîţu, vicepreşedinte al PNL şi lider al senatorilor liberali, şi-a depus dosarul de candidatură. De asemenea, s-a înscris şi Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al formaţiunii. În competiţie a intrat şi Ciprian Ciucu, cel mai vocal consilier general al PNL. Nu în ultimul rând, pe lista candidaţilor este Gabriel Dumitraşcu. O luptă strânsă se anunţă şi pentru municipiul Craiova, unde sunt cinci liberali care ar vrea să conducă oraşul. În primul rând, s-au înscris deputaţii Ionuţ Stroe (fost purtător de cuvânt al PNL) şi Nicolae Giugea. Şi un senator în funcţie se află în competiţia internă - Mario Oprea, ales care la alegerile interimare pentru primărie a ieşit pe locul al doilea. Nu în ultimul rând, lista candidaţilor e închisă de consilierul Flavius Sirop şi fostul jurnalist Mihai Firica.

Loading...

4 comentarii

Relu 17:55:17 / 05 Decembrie 2018
Mai , sacali ...

Ar fi bine sa abandonati orice speranta ca va veti mai pune coada de topor la primarie ! PNL-ul este in general pe duca , iar in particular , PNL Constanta este deja pe nasalie . Adica , nu mai poate fi resuscitat , nu mai poate fi nici macar afisat in pioneze , ca se prabuseste din nou in genunea in care a fost impins catastrofal de sacali si hiene USL-iste jegoase ... Gata , la tomberon si la incinerare panaramelor ! O sa va mai voteze Pulea Spataru !

Corect 18:21:55 / 05 Decembrie 2018
Pentru Relu

PNL a fost,este si va fi aliatul PSD-ului in Constanta.Hai sictir PNL ! Vorba colegului, "o sa va mai voteze Pulea Spataru ! " dupa ce ati facut alianta in USL.Bleah...! Nu uitam.

Numarul 4 20:35:19 / 05 Decembrie 2018
Mizerabile intentii

PNL doreste sa sustina posibila candidatura a lui Muratura , al carui singur scop a fost sa faca bani de pe spatele romanilor. Acum domnul Muratura & prietenii vor sa aiba grija de bunastarea si siguranta Constanteniilor. Unii dintre Constanteni fiind cei pe care ei iau exploatat 4 luni/an, 14 ore/zi si dupa ii concediau ii dureau in p*la ca au familii, facturi de platit si copii de hranit. Sa vars o lacrima pentru Muratura si PNL ? Hai sictir.

Nazi 01:13:45 / 06 Decembrie 2018
Opinie

Cand ati venit cu Chitac ati jucat la 2 capete acum mai aveti curaj sa aduceti alti candidati. Eu va propun sa-l sustineti in continuare pe Fagadau.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.1734 secunde