Cine este AUR, marea surpriză a Alegerilor Parlamentare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cine este AUR, marea surpriză a Alegerilor Parlamentare

Politică 07 Decembrie 2020 / 09:29 2384 accesări

"Mulțumim, România! Vă vom reprezenta cu mândrie! Nici o alianța cu nimeni în afară de voi, românii noștri!" - este mesajul postat pe pagina de Facebook a AUR, după rezultatele exit-poll.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este un partid politic din România, înființat în septembrie 2019 de către George Simion, activist unionist și candidat la alegerile europarlamentare din același an.

Partidul are filiale în 22 de țări din Europa și America de Nord.

AUR a avut primul congres în 24 ianuarie 2020, conducerea aleasă fiind formată din doi copreședinți: George Simion și fostul jurnalist Claudiu Târziu, care a candidat pentru Primăria Capitalei la alegerile locale 2020.

Membrii sau simpatizanții Alianței pentru Unirea Românilor s-au remarcat, în special în ultima perioadă, printr-o prezență extrem de vocală în social media.

Cel mai recent exemplu l-a reprezentatscandalul din jurul pelerinajuluila peștera Sf. Andrei,când avocata Diana Șoșoacă Ivanovici, aflată pe primul loc la Senat pe listele AUR de la Iași, a declarat că „și dacă ne-ar fi oprit, o luam pe câmp şi ajungeam la Sfântul Andrei. Doamne ajută!”

AUR se identifică drept un partid conservator;conform programului political AUR, formațiunease sprijină pe patru piloni: familia (obligatoriu tradițională), națiunea (română), credința (evident, creștină) și libertatea (dar cu anumite limite).

La Constanța, AUR, a obținut peste 14% atât pentru Camera Deputaților cât și pentru Senat.12
Pagina a fost generata in 0.1565 secunde