Cine este de vină pentru cele două vieţi pierdute în valuri, la Corbu?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cine este de vină pentru cele două vieţi pierdute în valuri, la Corbu?
Administrație 14 Iunie 2018 / 16:10 1686 accesări 4 comentarii
Sursa foto: amfostacolo.ro

Sursa foto: amfostacolo.ro

Cele două vieţi luate de mare la Corbu ar fi putut fi salvate. Este de acord şi Primăria Corbu, care explică însă că nu are nicio bază legală pentru finanţarea unui Serviciu de Salvamari, deoarece plaja Corbu nu este plajă turistică şi nu se află în intravilanul comunei. Pare-se, întreaga responsabilitate aparţine Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, care “patronează” plaja, domeniu public al statului şi pentru care percepe taxă de acces.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Corbu, „în urmă cu 5-6 ani, Consiliul Judeţean Constanţa a finanţat, timp de 3 ani Serviciul de Salvamar., însă ulterior, nefiind bază legală, au sistat finanţarea acestui serviciu. Toate aceste lucruri şi baza lor legală au fost transmise în decursul anilor şi sunt cunoscute următoarelor instituţii: Consiliul Judeţean Constanţa, Instituţia Prefectului – Constanţa, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării”.

Aşadar, pare că este nevoie de o lege care să permită Primăriei din Corbu, care-şi doreşte mult să facă asta, să administreze plaja cu pricina, sau este nevoie ca ARBDD să se implice şi să-şi asume responsabilităţile care decurg din această implicare. Căci dacă percepe taxă pe plajă, doar nu se aştepată ca oamenii să meargă să facă poze şi să plece acasă. Este o plajă, deci, în mod firesc, se face şi baie. Unde se intră în apă, este nevoie de un Serviciu de Salvamar! Altminteri mor oameni nevinovaţi şi nu plăteşte nimeni pentru asta! Sau ar putea plăti? Poate, după câteva procese între români şi ARBDD, lucrurile se vor mişca în direcţia normală, adică în asigurarea unor condiţii decente pentru plătitorii de taxă de acces pe plajă.

Loading...

4 comentarii

a-mirabilis 07:06:59 / 15 Iunie 2018
legile naturii legiferate in Parlament.

Pai in conditiile astea,ar trebui ca pe toata lungimea litoralului trebuie instalate posturi de salvamari.Si dupa ce terminati si asigurati salvamari,treceti la posturi de ,,salvacanale''de-alungul canalelor de irigatii pe care ministrul Dae vrea sa le umple cu apa si deja sant inecati.Intodeauna trebuie cineva gasit ,dar dr propia vina nu zice nimeni nimic.Saracul Darwin,se pare ca a avut dreptate cu ,,selectia naturala''ca Dumnezeu se pare ca nu se mai descurca cu atata prostie in ,,democratie''.Legile naturii trebuie sa fie legiferate in parlament ,unele chiar interzise.

Constantean 09:56:39 / 15 Iunie 2018
Unde erau părinții?

Dacă tu, ca părinte, consideri că nu mai e nevoie să-ți supraveghezi copilul după 14 ani, ar trebui sa fii sigur că e suficient de matur ca să-si poarte de grijăl singur.

Stan patitul 10:23:36 / 15 Iunie 2018
Ganditi-va bine pentru Corbu

Dea lungul litoralului sunt zeci de plaje bune dotate cu toate facilitatile .Ce sa cauti la Corbu ?Apa este de calitate proasta amestecata cu apa dulce adusa din lacurile litorale cu coji de oua,stuf,papura ,broaste,etc.Nisipul este plin de gunoaie ,baligi de cai si vaci,furnici si gandaci.Drumul e un chin putin asfalt restul pamant galben al carui praf are o mare putere de patrundere de i-ti infunda aerisirea.Oricum cand iesi de acolo pe langa taxa de masina 10 lei si de persoana 5 lei (pentru ce?)trebuie neaparat sa speli masina.Nu sunt toalete,locuri de parcare pe niste miristi pline de ganganii poate si serpi.Asa ca mergeti in locuri civilizate sa stati fara griji.Culmea este ca pentru asta cer si bani.Pai ar trebuii sa-mi dea ei mie bani sa ma duc acolo.

Ion 19:38:29 / 15 Iunie 2018
Constanta

Conducerea tarii executivul pt ca nu gestioneaza in interesul tarii a cetateanului si nu a celor personale a celor baronii localii dar ce votam asta avem

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2237 secunde