Cine este Gina Haspel, prima femeie care va conduce CIA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cine este Gina Haspel, prima femeie care va conduce CIA
Externe 13 Martie 2018 / 16:46 417 accesări 0 comentarii

Gina Haspel, ofițer de contrainformații de carieră, în vârstă de 62 de ani, a fost propusă de preşedintele SUA, Donald Trump, pentru funcţia de director general al Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), în locul lui Mike Pompeo, cel care, la rândul său, îl va înlocui pe secretarul de stat demis Rex Tillerson. Presa americană a vorbit în dese rânduri despre faptul că Haspel a fost implicată în cazurile actelor de tortură comise în centrele speciale pentru deţinerea suspecţilor de terorism.

Gina Haspel, în prezent director-adjunct al CIA, a condus pentru scurt timp, în anul 2002, un centru special al CIA din Thailanda, unde ar fi fost supuşi unor tehnici dure de interogare asimilate torturii teroriştii Abu Zubayadah şi Abd al Rahim al-Nashiri, au declarat foşti şi actuali oficiali americani citaţi de Associated Press, CBS News şi New York Times.

De asemenea, Gina Haspel a fost suspectată că a ordonat distrugerea înregistrărilor video ale audierilor în care era folosită tehnica simulării înecului, situaţie care a blocat ancheta Departamentului american al Justiţiei.

Donald Trump s-a pronunţat în mai multe rânduri în favoarea utilizării tehnicilor dure de interogare a suspecţilor de terorism.

Taguri articol
Loading...
loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2083 secunde