Cine îi dezinformează pe ministrul Sănătății și pe premier?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În plină epidemie de rujeolă cu consecințe dramatice Cine îi dezinformează pe ministrul Sănătății și pe premier?
Sănătate 11 August 2017 / 17:44 720 accesări 0 comentarii

Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) a luat act cu surprindere de declarațiile repetate ale ministrului Sănătatii, Florian Bodog, în legătură cu faptul că, la preluarea mandatului său, acoperirea vaccinală în România era de 15%. ”Nu înțelegem cine îi dezinformează pe ministrul Sănătății și pe primul-ministru, care au preluat cifrele, în condițiile în care rapoartele oficiale spun altceva. Conform raportului Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) "Analiza rezultatelor estimării acoperirii vaccinale la vârsta de 18 luni pentru copiii născuți în iulie, 2015", analiză efectuată în februarie 2017, sunt precizate următoarele valori pentru acoperirea vaccinală (AV): o doză BCG (antituberculoză) - 96,8%; 3 doze hepatitic B pediatric - 92%; 3 doze DTP (diftero-tetano-pertussis (tuse convulsivă)) - 82,8%; 3 doze VPI (vaccin polio injectabil) - 82,8%; 3 doze Hib (Haemophilus influenzae) - 82,8%; o doză ROR (rujeolă, oreion, rubeolă) - 86,5%.

Conform raportului Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) "Analiza rezultatelor estimării acoperirii vaccinale cu 2 doze RRO la vârsta de 5 ani, cu 2 doze RRO la vârsta de 7 ani și cu DT (diftero-tetanic) la vârsta de 14 ani", analiză efectuată de asemenea în februarie 2017, sunt precizate următoarele valori pentru acoperirea vaccinală (AV): 2 doze RRO la vârsta de 5 ani - 74,7%; 2 doze RRO la vârsta de 5 ani - 74,5%; DT la vârsta de 14 ani - 70%. De altfel, informează cei de la SNMF, rapoartele oficiale pot fi consultate la adresa: http://cnscbt.ro/index.php/analiza-date-supraveghere/evaluarea-acoperirii-vaccinale. Cifrele sunt confirmate și în "Nota de informare privind Programul Național de Vaccinare" publicat în data de 26.07.2017 http://www.ms.ro/wp-content/uploads/2017/07/Raport-Guvern-vaccinare.pdf. De asemenea, raportările oficiale la organismele internaționale invocă aceleași cifre.

„În condițiile în care în România evoluează o epidemie de rujeolă cu consecințe dramatice, considerăm că deformarea realității nu ajută eforturilor de a salva vieți. De asemenea, pe fondul lipsei cronice a vaccinurilor, în special a vaccinului hexavalent, considerăm că procente de 82,8% nu pot fi obținute altfel decât cu implicare și devotament din partea medicilor de familie! Tentativa anumitor autorități naționale sau județene de a încerca să culpabilizeze medicii de familie pentru acoperiri vaccinale scăzute este total nepotrivită în condițiile în care, în aceste zile, aceste autorități trebuie să fie alături de medicii de familie și să sprijine eforturile de a vaccina un număr cât mai mare de copii!”, potrivit documentului citat. Medicii de familie solicită Ministerului Sănătății și Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate să găsească soluții pentru a atrage medicii de familie în zonele rurale astfel încât toată populația țării să beneficieze de servicii medicale și, implicit, de servicii de vaccinare.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2801 secunde