Cine se implică în colecta mobilă de sânge de la Constanța?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ajutor pentru viață! O picătură de sânge salvează! Cine se implică în colecta mobilă de sânge de la Constanța?
Sănătate 06 Februarie 2017 / 15:45 658 accesări

Nevoia de sânge i-a determinat pe specialiștii Centrului Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) Constanța să apeleze și la colecte mobile. Astfel, de câțiva ani, conducerea unității sanitare a decis să încheie colaborări cu autorități locale și, mai nou, și cu unități de învățământ, asociații, organizații. Astfel, sâmbătă, 11 februarie, în colaborare cu Grădinița cu Program Prelungit nr. 3, Asociația Părinților ”Primii 3 Pași”, Crucea Roșie, Clubul Callatis Fight Club și Callatis Fight Club - Minispartanii din localitatea Mangalia, CRTS organizează o acțiune de donare de sânge între orele 8.30 și 13.30, la Grădinița cu Program Prelungit nr. 3, bd. 1 Decembrie 1918 nr. 62. Potențialii donatori trebuie să se prezinte cu un act de identitate valabil. ”Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din Mangalia și localitățile învecinate care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional”, potrivit directorului CRTS, dr. Geandan Memet.

CINE POATE DONA/BENEFICII!

”Pot dona persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă”, potrivit specialiștilor CRTS. Persoanele de peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă sau neurologice. Cu 3 zile înainte de donare, este interzis consumul de băuturi alcoolice! ”Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de: 7 tichete de masă pentru produse alimentare; o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, o zi de scutire în ziua donării în cazul elevilor, studenților și militarilor; decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/reședință înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge”, menționează CRTS Constanța. ”În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor și minimum 500 ml de lichide”, potrivit specialiștilor CRTS. ”

MESAJUL CRTS

Sângele este un dar ce nu poate fi înlocuit! Este nevoie de mai mulți donatori! Cheamă-ți și prietenii! Mulțumim anticipat celor care vor contribui la salvarea de vieți omenești!”, este mesajul specialiștilor CRTS.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1506 secunde