Cine sunt cei mai bogați 8 oameni ai planetei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cine sunt cei mai bogați 8 oameni ai planetei

Economie 12 Aprilie 2021 / 20:23 913 accesări

Averea cofondatorilor Google Larry Page și Sergey Brin a crescut la peste 100 de miliarde de dolari în urma creșterii vertiginoase a prețurilor acțiunilor din domeniul tech, relateazăBusiness Insider.

Page și Brin s-au alăturat clubului exclusiv al centimiliardarilor care până acum includea doar 6 alte nume: Jeff Bezos (CEO-ul Amazon), Elon Musk, (CEO-ul Tesla și SpaceX), Bill Gates (cofondatorul Microsoft), Bernard Arnault (CEO-ulLVMH), Mark Zuckerberg (CEO-ul Facebook) și Warren Buffet (CEO-ul Berkshire Hathaway).

Potrivit estimărilor Bloomberg averea lui Page a crescut la 103,6 miliarde de dolari în timp ce a lui Brin la 100,2 miliarde. Averea lui Page a crescut cu 21,2 miliarde de dolari din luna aprilie a anului trecut în timp ce cea a lui Brin cu 20,4 miliarde de dolari în același interval de timp, potrivit calculelor Bloomberg.

Prețul acțiunilor companiilor tech au crescut vertiginos după izbucnirea pandemiei de COVID-19, prețul acțiunilor Alphabet (compania-mamă a Google) crescând cu peste 80% în ultimele 12 luni.

Brin și Page controlează deciziile consiliului de administrație al Google, având împreună peste 50% din totalul de voturi exprimate prin prisma numărului de acțiuni deținute.

Compania a realizat venituri brute de 46,43 de miliarde de dolari în ultimul trimestru al anului trecut, în creștere de la 37,57 miliarde față de trimestrul 4 din 2019. Alphabet a pus creșterea pe seama folosirii mai răspândite a căutărilor pe Google și Youtube în perioada pandemiei.

Sursa: HotnewsŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.164 secunde